Hyppää sisältöön

Etelä-Savon hyvinvointialue: Savonlinnan seudun sähköisessä asioinnissa muutoksia 15.1. alkaen

Savonlinnan seudulla käytössä olleen sähköisen asiointialustan Hyviksen käyttö on loppunut. Asiointialusta vaihtuu Kansalaisen terveyspalvelu -alustaan 15.1.2024 alkaen, joka on askel kohti yhtenäisempiä digitaalisia palveluja. Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan digitaalisiin palveluihin pääsee kirjautumaan Eloisan nettisivujen kautta.

15.1. alkaen Eloisan sähköisen asioinnin palvelut löytyvät Kansalaisen terveyspalvelu -alustalta myös Savonlinnan seudun osalta. Alusta tulee käyttöön Savonlinnassa, Enonkoskella, Sulkavalla ja Rantasalmella. Aikaisemmin se on ollut jo käytössä Mikkelin seudulla.

Kirjautuminen Kansalaisen terveyspalvelu -alustalle ja muihin Eloisan sähköisiin palveluihin tapahtuu Eloisan nettisivujen kautta osoitteessa https://etelasavonha.fi/sahkoinen-asiointi/

Kirjautuminen palveluun tapahtuu niin sanotusti vahvasti tunnistautuen eli pankkitunnisteella tai mobiilivarmenteella.

Asiointialustalla käytössä olevat palvelut

Asiointialustalta pystyy tekemään ajanvarauksia terveyspalveluihin, esimerkiksi:

 • elintapaohjaukseen
 • fysioterapiapalveluihin
 • kouluterveydenhuoltoon
 • neuvolapalveluihin
 • opiskeluterveydenhuoltoon
 • suun terveydenhuoltoon
 • terveyspalveluihin
 • terveyssosiaalityön palveluihin

Kyselyt ja hakemukset -osuudessa voi täyttää esitietolomakkeita tai tehdä esimerkiksi influenssarokotereseptipyynnön. Lomakkeet ohjautuvat suoraan ammattilaiskäsittelijöille.

Terveystiedot -osuudessa näkee Eloisassa annetut rokotukset asiointipalveluun kirjautumisesta alkaen ja antikoagulanttihoitoon (marevanin käyttäjät) liittyvät annosteluohjeet, jos olet sopinut asiasta hoitavan yksikkösi kanssa.

Ajanvarauskirjeiden lähetyksessä otetaan käyttöön Suomi.fi kirjeet

Jos käytössä on Suomi.fi-viestit sopimus, tulee ilmoitus Etelä-Savon hyvinvointialueelta saapuneesta viestistä suoraan sähköpostitse tai tekstiviestinä.

Viestin sisältö on: ”Sinulle on saapunut viesti Suomi.fi-viesteihin. Viestin lähettäjä: Etelä-Savon hyvinvointialue (Eloisa), Terveydenhuolto. Tietoturvasyistä emme voi näyttää viestin sisältöä tässä. Pääset lukemaan viestisi Suomi.fi-verkkopalvelussa tai Suomi.fi-mobiilisovelluksessa.”

 • Ajanvarauskirje on luettavissa välittömästi Suomi.fi-palvelussa. Ajanvarauskirjeet liitteineen säilyvät tietoturvallisesti Suomi.fi palvelussa. Palvelusta tulee myös muistutus, mikäli saapunutta viestiä ei ole luettu.
 • Jos Suomi.fi-viestit sopimusta ei ole käytössä, kirje kuljetetaan kirjepostina postiluukkuun.

Miten Suomi.fi-viestit otetaan käyttöön?

Suomi.fi viestien käyttöönotto tapahtuu helposti suoraan Suomi.fi-sovelluksella. Vaihtoehtoisesti palvelun voi ottaa käyttöön osoitteessa https://www.suomi.fi/viestit.

Käyttöönottoon tarvitsee verkkoyhteyden ja tunnistautumisvälineen.

 1. Mene osoitteeseen https://www.suomi.fi/viestit
 2. Tunnistaudu verkkopankkitunnuksilla, mobiliivarmenteella tai henkilökortissasi olevalla kansalaisvarmenteella
 3. Ota Viestit-palvelu käyttöön