Hyppää sisältöön

Graffitiseinä pääkirjasto Joelin läheisyyteen

Katutaidetta ja graffiteja on viime vuosina ilmestynyt ympäri Suomea. Myös Savonlinnaan taiteilijat ovat tehneet hienoja taideteoksia erilaisiin seinäpintoihin. Täältä on kuitenkin puuttunut graffitiseinä, johon kuka vaan voi käydä luvallisesti maalaamassa graffiteja. Nyt sellainen saatiin aikaan kaupungin ja Savolan Musteen yrittäjä Toni Korholan yhteistyönä pääkirjasto Joelin pysäköintialueen viereen.

Toni Korhola esitti idean kaupungille noin vuosi sitten ja maaliskuussa kaupunginvaltuutettu Lauri Kosonen teki asiasta valtuustoaloitteen. Graffitiseinän rakentamisesta vastasi kaupungin työllisyyspalveluiden Kerimäen puuverstas.

Ensimmäiset maalaukset seinään ilmestyivät maanantaina 24.6.2019, kun Poppamaija saapui paikalle. Inna Pulkkinen, taiteilijanimeltään Poppamaija, on savonlinnalaislähtöinen peinttari, joka nykyään vaikuttaa Helsingissä. Hän saa inspiraationsa kotiseudultaan Saimaan saaristosta, mutta tyylissä näkyvät myös vaikutteet Aasiassa vietetyistä vuosista. Samaan aikaan Poppamaijan kanssa paikalle ilmestyi myös nuori poika, joka kävi tekemässä oman teoksensa seinään. Tarvetta tällaiselle siis on! Toni Korhola on luvannut järjestää syksyllä kaikille avoimen graffitityöpajan. Myös yhteistyötä Taidelukion kanssa on tarkoitus virittää.