Hyppää sisältöön

Heinäkuussa herätään Savonlinnan Aamuun Satamapuistossa

Suositut Savonlinnan Aamut herättävät tänäkin vuonna matkailijat ja kaupunkilaiset heinäkuisiin kesäpäiviin. Torstaista 1.7. alkaen joka aamu klo 10 Ravintola Waahdon terassilla Satamapuistossa kuullaan kesäistä livemusiikkia ja Aarno Cronvall jututtaa mielenkiintoisia vieraita.

Savonlinnan oopperakesään on olennaisena ja omaleimaisena tapahtumana kuulunut jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan Oopperan aamunavaukset, tietysti Aarno Cronvallin isännöiminä. Nämä aamunavaukset ovat olleet niin paikallisten ihmisten kuin matkailijoidenkin suuressa suosiossa.

Viime kesänä ei Oopperajuhlien peruuntumisesta huolimatta haluttu luopua vakiintuneesta ja suositusta tapahtumasta. Aamunavaukset järjestettiin Savonlinna Live! -hankkeen tuella nimikkeellä Savonlinnan Aamu ja tapahtumasta muodostui, jos mahdollista, matkailijoille ja kaupunkilaisille entistäkin tärkeämpi tapahtuma. Suosittua tapahtumaa jatketaan ja myös kuluvana kesänä jokaisena heinäkuun aamuna viihdytään hyvän musiikin parissa ja kuullaan kesäkaupungin ajankohtaiset kuulumiset.

Joka päivä kiinnostavia vieraita ja monipuolista musiikkia

Savonlinnan Aamuihin olennaisesti kuuluvien musiikkiesitysten kirjo on laaja aina kansanmusiikista ja kevyestä musiikista oopperaan ja jazziin. Esiintyjinä kuullaan sekä paikallisia taiteilijoita että valtakunnallisesti kiinnostavia taiteilijavieraita. Mukana on myös loistava puistopianisti Jukka Nykänen. Haastateltaviksi kutsutaan paikallisia toimijoita, palvelun tarjoajia, matkailukohteiden edustajia, vaikuttajia sekä alueella lomailevia ja vierailevia julkisuuden henkilöitä.

Ohjelman ja viihteen lomassa tapahtuma esittelee alueen palveluita ja tapahtumia, luo savonlinnalaista yhteisöllisyyttä, pitää yllä oopperajuhlakaupungin tunnelmaa sekä viestii tulevista Oopperajuhlista 2022.

Seuraa suorana verkossa

Ei huolta, vaikket itse aina pääse paikalle Satamapuistoon. Tänä vuonna kaikki Savonlinnan Aamut striimataan ja niitä voi seurata suorana tapahtuman sivulta facebookissa. Samalta sivulta löytyy tiedot myös päivän vieraista ja esiintyjistä. Striimit löytyvät myös Visit Savonlinnan ja tapahtumaa tuottavan HeartBrain Oy:n ja Itä-Savon Facebook-sivujen sekä Itä-Savon verkkosivujen kautta.

Savonlinnan Aamu päivittäin 1.7.–1.8.2020 Ravintola Waahdon terassilla Satamapuistossa klo 10, kesto n. 1h. Maksuton. Savonlinnan Aamu toteutetaan Savonlinnan kaupungin tuella, tapahtuman tuottaa ja ohjelmasta vastaa HeartBrain Oy.