Hyppää sisältöön

Henkilöhistoriataulut ansioituneista lyseolaisista

13 ansioitunutta entistä lyseolaista saivat henkilöhistoriataulut Savonlinnan Lyseon lukion aulaan. Tauluilla juhlistetaan Savonlinnan lyseon 135-vuotista taivalta.

Savonlinnan Lyseon lukion aulassa on henkilögalleria, jossa esitellään valokuvan ja ansioluettelon avulla 13 elämän eri osa-alueilla merkittävästi menestynyttä lyseolaista. Nämä ansioituneet entiset lyseolaiset ovat presidentti Lauri Kristian Relander, liike-elämän vaikuttajat Kari Jordan, Erkki Pale ja Simo Vuorilehto, poliitikot Jouko Loikkanen ja Matti Louekoski sekä taitelijat ja kulttuurielämän vaikuttajat Veikko Helasvuo, Eino Kalima, Ere Kokkonen, Taneli Kuusisto, Joel Lehtonen, Erkki Melartin ja Paavo Pelvo.

Taulujen tarkoituksena on valaa uskoa ja itseluottamusta nuoriin, antaa heille esikuvia ja näyttää, että Savonlinna ja täkäläinen koulutus ja sivistysilmapiiri antavat eväitä menestyä elämässä.

135-vuotias Savonlinnan lyseon lukio on vanhin edelleen toimiva oppilaitos Savonlinnassa. Se on ollut Savonlinnan ja laajan ympäristön tuhansille nuorille opinahjo, joka on tarjonnut mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä ihmisinä ja saada hyvä perusta elämälle, jatko-opinnoille ja työelämään.