Hyppää sisältöön

Joulupostia ikäihmisille -kampanja on käynnissä

Savonlinnan kaupunki osallistuu tänäkin vuonna Joulupostia ikäihmisille -kampanjaan yhteistyössä Savonlinnan Seudun Kolomonen ry kanssa. Joulun iloisin korttikampanja kutsuu Savonlinnan seudun asukkaat lähettämään joulukortteja ikääntyneille. Korttien palautuslaatikoita löytyy kirjastoista, Järjestötalo Kolomosesta sekä Linnalan Seniorikeskuksesta. Kampanja on käynnissä 7.12.2021 saakka.

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää yhteistyökumppaneineen Joulupostia ikäihmisille -kampanjan 8.11.–7.12.2021. Tämän vuoden joulukorttikeräykseen on ilmoittautunut jo yli 100 paikkakuntaa. Kampanjassa kerätään joulukortteja kotihoidon ja asumispalvelujen ikääntyneille asiakkaille.

– Lähettämällä joulukortin voi tuottaa yksinäiselle ikäihmiselle tunteen siitä, että häntä on ajateltu. Kortilla voi koskettaa ja tuottaa iloa lähimmäiselle, Siskot ja Simot ry:n toiminnanjohtaja Eero Väisänen sanoo.

– Kannustamme kaikkia askartelemaan kortin ja tuomaan sen palautuslaatikoihin, joko Kolomoselle, Linnalaan tai kirjastoon. Koronatilanne huomioiden tänä vuonna voidaan järjestää myös yhteisiä korttien askartelupajoja, kertoo yhdistyskoordinaattori Asko Koukkari Kolomoselta.

Kampanjan yhteistyökumppaneita ovat Kuntaliitto, Kansalaisopistojen liitto, Kansalaisareena ja Suomen 4H-liitto. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Kampanjaan osallistuminen on helppoa ja hauskaa

Kampanjaan voi osallistua tekemällä joulukortin ja toimittamalla sen keräyspisteeseen 7.12.2021 mennessä. Kirjoita korttiin hyvän joulun toivotukset. Merkitse saajan kohdalle ”Sinulle” ja lähettäjän kohdalle oma nimesi ja Siskot ja Simot. Pudota kortti sellaisenaan lähimpään keräyslaatikkoon. Ethän sulje korttia kirjekuoreen.

Keräyslaatikot Savonlinnassa:

  • Pääkirjasto Joeli, Asematie 5, 57100 Savonlinna
  • Kerimäen kirjasto, Kerimäentie 6, 58200 Kerimäki
  • Punkaharjun kirjasto, Tehtaantie 5, 58500 Punkaharju
  • Savonrannan kirjasto, Kangastie 3, 58300 Savonranta
  • Linnalan Seniorikeskus, Pappilankatu 6, 57100 Savonlinna
  • Järjestötalo Kolomonen, Pappilankatu 3, 57100 Savonlinna

Kirjastojen keräyslaatikoihin kortteja voi tuoda kirjastojen aukioloaikoina.

Kortteja voi myös postittaa osoitteeseen:
Joulupostia ikäihmisille
Järjestötalo Kolomonen
Pappilankatu 3, 57100 Savonlinna

Kaikki keräyspisteet löytyvät myös kampanjan verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/joulupostia