Hyppää sisältöön

Kansallispuistoilta Savonlinnan Taidelukion juhlasalissa 6.10.

Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvinen on retkeillyt ja valokuvannut kaikissa Suomen 40 kansallispuistossa eri vuodenaikoina yhteensä yli 900 päivänä vuodesta 2010 lähtien. Hän on myös haastatellut toistasataa puistojen hoitajaa ja muuta asiantuntijaa.

Kokemuksistaan ja kuvistaan Tea kokosi elävän ja erilaisen kansallispuistokirjan.

Tervetuloa kansallispuistoiltaan Savonlinnan Taidelukion juhlasaliin tiistaina 6.10. klo 18.

Tea Karvinen kutsui jokaisen kansallispuiston asiantuntijoita mukaan retkilleen ja samalla haastatteli heitä maastossa. Lopputuloksena on huiman kauniita kuvia ja koskettavia tarinoita sisältävä kirja ”Kansallispuistot – maamme luonnon helmet”, joka julkaistiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.

Suomi ansaitsee hienot kansallispuistonsa ja puistot hienon kirjan niistä kertomaan. Jokaiseen kansallispuistoon liittyy Tean omakohtaisia kokemuksia ja ennen kuulemattomia tarinoita. Lukijalle puistot näyttäytyvät ainutlaatuisina.

”Tämä valokuva- ja tietokirja on seitsemän vuoden työn tulos. Kirjan tekeminen vaati yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää, yhteensä yli 700 kansallispuistossa vietettyä päivää, paljon tietokoneella istumista, hyvin aikaisia herätyksiä sekä satoja haastatteluja ja kyselyitä.

Henkisesti matka on ollut hieno, fyysisesti sekä rakas että raskas. Mutta ilo on ollut aina läsnä, ja kirjan sivuilta selviää, mitä sain vastineeksi” kirjoittaa Tea Karvinen kirjansa saatesanoissa. Tean kansallispuistomatka on jatkunut kirjan ilmestymisen jälkeenkin. 10 vuoden aikana Tea on viettänyt yhteensä jo yli 900 päivänä aikaa maamme luonnon helmien eli kansallispuistojemme parissa.

Lehdistökuvia on saatavilla Tea Karviselta.

www.teakarvinen.com

Yhteistyössä Savonlinnan kulttuuritoimi, Savonlinnan Fotokerho, Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry, Retki-Toverit ry ja Savonlinnan Taidelukio