Hyppää sisältöön

Kaupunki tarjoaa liukuesteet yli 75-vuotiaille kuntalaisille

Savonlinnan kaupunki tarjoaa liukuesteet noin 800 yli 75-vuotiaalle savonlinnalaiselle aktiivista liikkumista varten. Liukuesteiden käyttö lisää turvallisuutta ja estää kaatumisia. AvainSuutari aloittaa liukuesteiden jaon maanantaina 18.2.

Kaupunki ja Sosteri haluavat tempauksella turvata iäkkäiden liikkumisen talvisinkin – liikuntakyvyn ylläpitämiseksi. Liukuesteet jakaa Savonlinnan Citymarketin aulassa toimiva AvainSuutari Sosterin terveysasemilta ja Savonlinnan pääkirjaston ikäihmisten neuvontapiste Nestorista saatavaa lomaketta vastaan. AvainSuutarilla on yhteensä 400 paria omiin kenkiin kiinteästi kiinnitettävää mallia ja 400 irtoliukuesteparia.

– Kiinteä kenkään asennettava malli vaatii kengältä kantakoron. Piikkiasento on helposti käännettävä ”piikit-pois” ja uudelleen ”piikit-päälle” -asentoon, fysioterapeutti Tuula Lehtosalo Sosterista kertoo.

– Lähes kaikkiin kenkiin sopivat puolestaan irtoliukuesteet, jotka kiinnitetään kenkiin aina ulos lähtiessä, Lehtosalo jatkaa.

Lehtosalo kertoo, että kaikki jaettavat liukuesteet ovat CE-hyväksyttyjä, eli terveysviranomaisen tarkistamia malleja.

Savonrannalla, Kerimäellä ja Punkaharjulla asuvien ikäihmisten on mahdollisuus saada irtoliukuesteet oman terveysaseman vastaanotolta. Jos he haluavat kenkiin kiinnitettävän kiinteän mallin, se onnistuu Citymarketin AvainSuutarissa.

Lomakkeita, joilla liukuesteet saa, on saatavissa Sosterin terveysasemilla ja pääkirjaston Nestorista ystävänpäivästä torstai 14.2. alkaen. AvainSuutarilta liukuesteitä saa lomaketta vastaan maanantaista 18.2. alkaen.