Hyppää sisältöön

Kaupunkilaisten maalauksista syntyi Savonlinnan painokuosi – Esillä Pääkirjasto Joelissa 17.10.-5.11.

Pyhän Olavin päivänä järjestetyn avoimen taidetyöpajan tuloksena Savonlinna on saanut oman painokuosin. Kuosit ovat kaikkien käytettävissä ei-kaupalliseen tarkoitukseen.

Savonlinnassa järjestettiin Yhdessä kuosissa -työpaja Pyhän Olavin päivänä 29.7.2019. Yhdessä kuosissa on soveltavan taiteen malli, joka kutsuu ihmiset mukaan taidetoimintaan ja kuvittamaan yhteisölleen oman kuosin. Matkustajasataman pysäköintialueella järjestettyyn avoimeen taidetyöpajaan osallistui lähes sata henkilöä.

Työpajaan osallistuneet saivat maalata mitä tahansa heille tulee mieleen Savonlinnasta. Työpajan tuotoksista Yhdessä kuosissa -toiminnan suunnittelija Elina Laitinen on koostanut Savonlinnalle oman painokuosin.

– Materiaalia kuosin työstämiseen oli niin runsaasti, että päädyin lukuisien luonnosten jälkeen toteuttamaan neljä erillistä postikorttimaisemaa yhden kuosin sijasta. Näin sain mahdollisimman monen osallistujan maalauksen osaksi kuosia, kertoo suunnittelija Elina Laitinen.

– Nämä neljä maisemaa on kuitenkin mahdollista liittää yhdeksi kuvaksi ja jatkuvaksi kuosiksi eli raportiksi.

Laitinen toivoo kaupunkilaisten kokevan kuosien kuvaavan Savonlinnaa ja että kuosit päätyvät monipuoliseen käyttöön. Yhdessä kuosissa -toiminnan periaatteisiin kuuluu, että yhteisön jäsenet saavat käyttää kuoseja vapaasti ei-kaupallisessa toiminnassa. Mikäli kuoseja haluaa käyttää myytävissä tuotteissa, tehdään niiden käytöstä sopimus Laitisen kanssa.

– Kuosi ilmentää kaupunkimme ainutlaatuisia ominaisuuksia. Sieltä löytyvät muun muassa Olavinlinna, höyrylaivat, Saimaa ja luonto sekä saimaannorppa ja muikut. Savonlinna on kuosista helposti tunnistettavissa ja savonlinnalaisten on helppo samaistua siihen sekä ottaa kuosi omakseen, iloitsee kaupungin kulttuurijohtaja Outi Rantasuo.

Mikäli kuosien käyttöön liittyviä ideoita syntyy, voi niistä olla yhteydessä suoraan Laitiseen: puh. 041 506 3763, elina(@)yhdessakuosissa.fi.

Kuosit ovat kaikkien nähtävillä pääkirjasto Joelissa 17.10.-5.11.2019 välisen ajan.