Hyppää sisältöön

Kirjastokissat vinkkaavat ja innostavat lukemaan! -hankkeelle valtionavustusta

Savonlinnan kaupungin sivistystoimi on saanut valtionavustusta 12 000 euroa Kirjastokissat vinkkaavat ja innostavat lukemaan! -hankkeelle. Hankkeessa kehitetään elämyksellistä kirjavinkkausta ja Kirjastokissat-palvelumallia pedagogisen ohjauksen ja palvelumuotoilun avulla.

Kirjastokissat-toiminnan tavoitteena on edistää lasten lukutaitoa ja -harrastusta sekä innostaa lapsia myönteisen ilmapiirin ja tarinallisen kerronnan avulla monipuoliseen lukemiseen ja kirjaston käyttöön. Savonlinnan Kirjastokissat-konseptia on kehitetty vuodesta 2019 saakka, jolloin kirjastovirkailijoiden idea kissoista syntyi. Mau Tulikuono ja Miau Silkkiturkki ovat viime vuosien aikana muun muassa ottaneet vastaan päiväkotiryhmiä kirjastossa, käyneet vierailulla kouluilla sekä avoimessa päiväkodissa.

Tuleva hanke antaa kirjastohenkilöstölle mahdollisuuden keskittyä kirjastokissa-hahmoihin enemmän. Hankkeessa luodaan valmiita konsepteja eri tarpeisiin ja eri ikäisille lapsille, esimerkiksi Kirjastokissojen kirjavinkki- ja satutuokiorunkoja, joita voi muokata ryhmien tarpeiden mukaan. Hankkeessa myös vahvistetaan kirjastohenkilöstön ilmaisu- ja pedagogista osaamista.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt valtionavustuksen kirjastojen alueellisen ja paikallisen kehittämistoiminnan määrärahoista. Hanke on suunniteltu alkavaksi noin vuoden kuluttua. Valtionavustus tulee käyttää 31.12.2024 mennessä.

Kirjastokissat Miau Silkkiturkki ja Mau Tulikuono