Hyppää sisältöön

Kordelinin säätiön palkinnot kuvataiteilija Tuomo Kukkoselle ja muusikko-tuottaja Matti Makkoselle

Alfred Kordelinin säätiö täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi säätiön Savonlinnan rahasto jakoi kaksi 2700 euron taidepalkintoa. Palkinnot myönnettiin sulkavalaiselle kuvataiteilija Tuomo Kukkoselle ja savonlinnalaiselle freelancemuusikko ja tuottaja Matti Makkoselle.

Tuomo Kukkonen on kansallisesti ja kansainvälisesti tunnustettu kuvataiteilija. Hän kuuluu useisiin taidealan järjestöihin ja on toiminut niiden vastuutehtävissä. Hän on toiminut mm. yrittäjänä Galleria Taidekammarissa Savonlinnassa ja savonlinnalaisen kuvataideyhdistys Ars Nova ry:n puheenjohtajana. Etelä-Savon läänintaiteilijana hän tuotti ja kirjoitti viimeisimmän alueemme kuvataiteilijoita esittelevän teoksen Aidosti omaa.

Matti Makkonen on savonlinnalainen monipuolinen ja korkeatasoinen musiikin ammattilainen. Sen lisäksi, että hän on merkittävä paikallinen ja seudullinen musiikkivaikuttaja, hän toimii Savonlinnasta käsin valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Matti Makkonen toimii useissa musiikkialan yhdistyksissä ja hänen panoksensa työtilaisuuksien järjestäjänä muusikoille ja musiikkielämysten tarjoajana erilaisille yleisöille on merkittävä.

Esityksen palkinnonsaajiksi teki Savonlinnan rahaston toimikunta. Alfred Kordelinin säätiön hallitus päätti palkintojen saajista 17.3.2020.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin viisi miljoonaa euroa. Savonlinnan rahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta. Säätiö on jakanut apurahoja ja palkintoja yhtäjaksoisesti vuodesta 1920 alkaen.

Kuvassa oikealla, Matti Makkosen kuvan on ottanut Mika Kirsi.