Hyppää sisältöön

Kordelinin säätiön Savonlinnan rahastosta apurahoja taiteen tekemiseen

Alfred Kordelinin säätiön Savonlinnan rahaston vuoden 2021 kulttuurin ja taiteen apurahat on jaettu. Rahasto jakoi apurahoja yhteensä 5400 euroa kolmelle henkilölle.

Vuonna 1981 perustetun Savonlinnan rahaston tarkoituksena on edistää Savonlinnan taide- ja kulttuurielämää. Rahasto myöntää apurahoja ja palkintoja Savonlinnassa kirjoilla oleville tai Savonlinnassa taidetta harjoittaville taiteilijoille, taiteen tutkijoille sekä taiteen työryhmille.

Apurahat olivat haettavissa tammikuun 2021 ajan. Apurahahakemuksia tuli 24 kappaletta, yhteensä 449 343 euron edestä.

Esitykset apurahansaajiksi valmisteli rahaston toimikunta. Alfred Kordelinin säätiön hallitus päätti apurahansaajista 19. maaliskuuta. Apurahat myönnettiin seuraavasti:

  • Oliver Eagle-Wilsher (Savonlinna) 2200 euroa muotikokoelman suunnitteluun ja prototyyppien valmistamisessa tarvittaviin materiaaleihin.
  • Ella Puurtinen (Savonlinna) 1000 euroa International Ballet Workshop Estonia -kurssimaksuun ja tanssitaiteelliseen työskentelyyn.
  • Ritva-Liisa Virtanen (Savonlinna) 2200 euroa Meidän koski -installaation tekemiseen Savonrannalle.

Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Savonlinnan rahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.

Alfred Kordelinin säätiö voi vastaanottaa Savonlinnan rahastolle osoitettuja lahjoituksia (RA/2019/804). Tue paikallista kulttuuria tekemällä lahjoitus rahastoon: www.kordelin.fi/tukijalle