Hyppää sisältöön

Kunnallisneuvoksen arvonimi Pirkko Juutille

Tasavallan presidentti on myöntänyt Pirkko Juutille kunnallisneuvoksen arvonimen. Pirkko Juuti on toiminut Savonlinnan kaupungin luottamustehtävissä usean vuosikymmenen ajan vaikuttaen toiminnallaan Savonlinnan kaupungin kehitykseen ja edunvalvontaan.

Pirkko Juutilla on merkityksellinen ja pitkä ura kunnallisissa luottamustehtävissä vuodesta 1981 alkaen. Hän on toiminut kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 1997-2000 ja valtuutettuna vuodesta 1985 alkaen. Kaupunginhallituksen ensimmäisenä varapuheenjohtajana hän toimi vuosina 1993-1996 ja 2005-2008. Sosiaalilautakunnan puheenjohtajana Juuti toimi vuosina 1989-1992.

Pirkko Juutilla on ollut ja on luottamustehtäviä kaupungin edustajana monissa kaupungin konserniyhtiöissä hallituksen puheenjohtajana ja jäsenenä, pisimpänä Savonlinnan Seudun Jätehuolto Oy:n hallituksen puheenjohtajuus vuodesta 2010 alkaen.

Uran ansiotyössä Juuti on tehnyt kuntohoitajana Kylpylä Hotelli Casinolla sekä Savonlinnan Keskussairaalassa. Kuntohoitajan tehtävistä hän siirtyi toimistosihteerin tehtäviin, joihin kuului vuodesta 1991 alkaen Savonlinnan Seudun Vanhustentaloyhdistys ry:n vuokratalojen isännöinti. Vuosina 1995-2016 Juuti toimi Vanhustentaloyhdistys ry:n toiminnanjohtajana ja samalla Palvelukoti Kangasvuokon johtajana.

Kunnallisten luottamustehtävien ja työelämän lisäksi Juuti on toiminut aktiivisesti etenkin työuran alkuvaiheessa ammattiyhdistystoiminnassa ollen muun muassa perustajajäsenenä valtakunnallisessa Kuntohoitajayhdistyksessä.

Pirkko Juuti toimii edelleen Savonlinnan kaupungin luottamushenkilönä ja hänen työnsä kaupungin kehittämiseksi jatkuu.

Tasavallan presidentin allekirjoittama avoin kirje myönnetystä arvonimestä luovutettiin Pirkko Juutille maanantaina 27.2.2023 Savonlinnan kaupungintalolla. Avoin kirje on kunniakirja, jossa on valtionjohdon allekirjoitukset ja sinetti.