Hyppää sisältöön

Lasten varhaiskasvatuspaikkojen hakeminen

Lasten varhaiskasvatuspaikkoja voidaan hakea ympärivuotisesti. Lasten huoltajien on tehtävä varhaiskasvatuspaikkaa koskeva hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee sen. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Varhaiskasvatuksen kerhotoimintaan hakeminen

Kerhotoiminta on tarkoitettu 2–5-vuotiaille lapsille, jotka ovat kunnallisen tai kunnan tukeman varhaiskasvatuksen ulkopuolella. Kerhotoimintaa järjestetään avoin päiväkoti Tikantanssissa, Olavinkatu 42, 57100 Savonlinna. Kerhotoiminta on maksutonta ja kerhoon otetaan mukaan omat eväät.

Elokuussa 2023 alkavalle toimintakaudelle varhaiskasvatus- tai kerhopaikkahakemus tulee tehdä sähköisesti 31.3.2023 mennessä.

Palvelusetelin hakeminen

Huoltajien hakiessa varhaiskasvatuspaikkaa yksityisestä päiväkodista heillä on oikeus kaupungin myöntämään palveluseteliin, jota haetaan myös sähköisesti.

Sähköinen haku

Sähköiseen hakupalveluun pääset Savonlinnan kaupungin kotisivuilta:
www.savonlinna.fi/varhaiskasvatukseen-hakeminen

Yksityisiin päiväkoteihin

haetaan suoraan niiden kotisivujen kautta.

Lisätietoja saa

varhaiskasvatuksen toimistosihteeriltä puh. 044 417 4302 tai päiväkodeista.

Savonlinnassa 16.3.2023
Sivistysvirasto