Hyppää sisältöön

Lasten ja nuorten hyvinvointi puheeksi Savonlinnassa – avoin yleisötilaisuus 19.9.

Lasten ja nuorten hyvinvoinnista on oltu viime aikoina huolestuneita. Huoli kasvoi erityisesti korona-ajan poikkeusolojen myötä, kun lasten ja nuorten elämää jouduttiin rajoittamaan monin eri tavoin. Pandemian jälkimainingit ovat osittain nähtävissä kouluissa ja päiväkodeissa esimerkiksi lisääntyvänä käytöksen oireiluna. Huolta herättävät myös oppimisen tuen tarpeiden kasvu ja käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten saaman oikea-aikaisen tuen riittävyys.

Lapsen hyvinvoinnin lähtökohtana voidaan pitää muistisääntöä: rakkautta ja rajoja, ravitsevaa ruokaa ja riittävästi unta. Lastenkasvatus ja hyvinvointi on aina ensisijaisesti vanhempien ja huoltajien vastuulla. Kuitenkin – lasten kasvun ja kehityksen tukeminen on kodin, päiväkodin, koulun ja yhteiskunnan hyvinvointipalvelujen yhteinen asia.

Savonlinnan kaupungin sivistystoimi järjestää avoimen yleisötilaisuuden vanhemmille, kasvattajille, opettajille ja kaikille kiinnostuneille. Lasten ja nuorten hyvinvointi otetaan puheeksi Savonlinnasalissa, jossa kuullaan kahta kokenutta asiantuntijaa.

LT Jari Sinkkonen on lastenpsykiatrian erikoislääkäri, lasten- ja nuorisopsykoterapeutti ja kirjailija. Hän puhuu aiheesta lapsen ja nuoren terve ja epäterve aggressio.

KT Lea Pulkkinen on tehnyt mittavan uran tutkijana ja psykologian professorina. Hän puhuu kirjastaan Lapsen hyvinvointi alkaa kodista. Kirja on kasvatuksellinen ja yhteiskunnallinen puheenvuoro hyvän lapsuuden, lapsen hyvinvoinnin ja vanhemmuuden puolesta.

Tilaisuudessa kuullaan myös varhaiskasvatuksen, koulun ja vanhempainyhdistyksen puheenvuorot. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sen järjestävät Savonlinnan kaupunki, Savonlinnan Rotaryt ry ja opetus- ja kulttuuriministeriö (Lapsen tuki -hanke).

Avoin yleisötilaisuus: Lasten ja nuorten hyvinvointi puheeksi

Asiantuntijat: LT Jari Sinkkonen ja KT Lea Pulkkinen
Aika: 19.9.2023 klo 17.30–19.30
Paikka: Savonlinnasali, Kylpylaitoksenkatu 4, Savonlinna.

Vapaa pääsy. Tervetuloa!