Hyppää sisältöön

Lasten varhaiskasvatuspaikkojen hakeminen

Lasten varhaiskasvatuspaikkoja voidaan hakea ympärivuotisesti.

Lasten huoltajien on tehtävä varhaiskasvatuspaikkaa koskeva hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee sen. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Varhaiskasvatuksen kerhotoimintaan hakeminen

Kerhotoiminta on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille, jotka ovat kunnallisen tai kunnan tukeman varhaiskasvatuksen ulkopuolella. Kerhotoimintaa järjestetään avoin päiväkoti Tikantanssissa, Olavinkatu 42, 57100 Savonlinna. Kerhotoiminta on maksutonta ja kerhoon otetaan mukaan omat eväät.

Elokuussa 2021 alkavalle toimintakaudelle varhaiskasvatus- tai kerhopaikkahakemus tulee tehdä sähköisesti 28.3.2021 mennessä.

Palvelusetelin hakeminen

Huoltajien hakiessa varhaiskasvatuspaikkaa yksityisestä päiväkodista, heillä on oikeus kaupungin myöntämään palveluseteliin, jota haetaan sähköisesti. Palveluseteliä tulee hakea ennen varhaiskasvatuksen alkamista.

Sähköinen haku

Sähköiseen hakupalveluun pääset Savonlinnan kaupungin kotisivuilta: www.savonlinna.fi/varhaiskasvatukseen-hakeminen

Yksityisiin päiväkoteihin haetaan suoraan niiden kotisivujen kautta.

Lisätietoja

  • varhaiskasvatuksen toimistosihteeriltä puh. 044 417 4302
  • varhaiskasvatuspäälliköltä puh. 044 417 4303 tai
  • päiväkodeista