Hyppää sisältöön

Lasten varhaiskasvatuspaikkojen hakeminen

Lasten varhaiskasvatuspaikkoja voidaan hakea ympärivuotisesti

Lasten huoltajien on tehtävä varhaiskasvatuspaikkaa koskeva hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee sen. Mikäli varhaiskasvatuksen tarve kuitenkin johtuu työllistymisestä, opinnoista tai koulutuksesta eikä tarpeen alkamisajankohta ole ennakoitavissa, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta.

Kaikilla lapsilla on varhaiskasvatusoikeutta 20 tuntia viikossa. Oikeus laajempaan varhaiskasvatukseen toteutuu lapsen vanhemman tai muun huoltajan työssäkäynnin, opiskelun, yrittäjyyden tai lapsen kehityksen, tuen tarpeen, perheen olosuhteiden ja lapsen edun takia.

Varhaiskasvatuksen kerhotoimintaan hakeminen

Kerhotoiminta on tarkoitettu 2-5-vuotiaille lapsille, jotka ovat kunnallisen tai kunnan tukeman varhaiskasvatuksen ulkopuolella. Kerhotoimintaa järjestetään avoin päiväkoti Tikantanssissa, Olavinkatu 42, 57100 Savonlinna.

Kerhotoiminta on maksutonta ja kerhoon otetaan mukaan omat eväät.

Mikäli varhaiskasvatus- tai kerhopaikkaa haetaan elokuussa 2019 alkavalle toimintakaudelle, tulee hakemus tehdä sähköisesti 24.3.2019 mennessä.

Palvelusetelin hakeminen

Huoltajien hakiessa varhaiskasvatuspaikkaa yksityisestä päiväkodista heillä on oikeus kaupungin myöntämään palveluseteliin, jota haetaan myös sähköisesti.

Hakulomakkeet

Sähköinen hakemus löytyy Savonlinnan kaupungin kotisivuilta osoitteesta: www.savonlinna.fi/varhaiskasvatukseen-hakeminen

Yksityisiin päiväkoteihin haetaan suoraan niiden kotisivujen kautta.


Lisätietoja saa varhaiskasvatuksen toimistosihteeriltä puh. 044 417 4213, varhaiskasvatuspäälliköltä puh. 044 417 4303 tai päiväkodeista.