Hyppää sisältöön

Lentävä Läksytuki auttaa läksyjen teossa

Suojellaan Lapsia ry, Zoturi ja Finnair ovat aloittaneet Lentävä Läksytuki -hyväntekeväisyyshankkeen, joka tukee kuntien sivistystyötä antamalla koulupäivän jälkeen läksytukea chatissa.

Läksyjen teon lisäksi tavoitteena on antaa motivaatiota. Nuori voi esimerkiksi miettiä, miksi pitää opiskella matematiikkaa tai kieliä. Lentokapteeni tarvitsee matematiikkaa ja maantietoa joka päivä työssään. Matkustamohenkilökunta taas kohtaa päivittäin lukuisia ihmisiä eri kulttuureista ja kielistä.

Läksytukea antavat Finnairin lomautetut vapaaehtoiset työntekijät, joilla on erilaisia koulutustaustoja. Osaamista löytyy pedagogiikasta matematiikkaan ja kielistä käsitöihin. He opastavat lapsille myös turvallista netin käyttöä. Kaikilta vapaaehtoisilta on tarkistettu rikostausta.

Lentävä Läksytuki on ilmaista. Lentävän Läksytuen chat auttaa koululaisia maanantaista-torstaihin kello 15-17 osoitteessa https://normaali.fi/laksy

Suojellaan Lapsia ry on tuottanut läksytukeen digiturvallisuuteen liittyvän ohjeistuksen Zoturi Oy:n alustalle. Zoturi tarjoaa verkkoalustat läksytuelle ja kouluttaa Finnairin vapaaehtoiset.

Lisätietoja Finnairin tiedotteesta