Hyppää sisältöön

Lukio-opintoja tarjolla myös aikuislukiossa

Muillekin kuin peruskoulunsa päättäneille nuorille on Savonlinnassa tarjolla mahdollisuus suorittaa lukio-opintoja. Mikäli lukio-opinnot ovat jääneet keskeneräisiksi, ne voi täydentää loppuun Savonlinnan aikuislukiossa.

Aikuislukio ei enää ole kaikkien kaupunkien automaattisesti tarjoama palvelu. Joissakin kaupungeissa aikuislukio on tarjolla ainoastaan etälukion muodossa. Aikuislukiossa voi suorittaa koko ylioppilastutkinnon tai opiskella pelkästään yksittäisen aineen lukiokursseja. Opiskelu aikuislukiossa on tutkintotavoitteisille opiskelijoille ilmaista ja aineopiskelukin on edullista.

– Savonlinnassa aikuislukio tarjoaa sekä lähiopetusta että itsenäistä opiskelua. Savonlinnan aikuislukio tarjoaa monipuolisen valikoiman laadukkaita verkkokursseja, joita opiskellaan ympäri Suomea. Aikuislukio palvelee siis muitakin kuin pelkästään savonlinnalaisia, kertoo apulaisrehtori Jani Repo.

Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma opiskeluun. Opetusryhmät ovat useimmiten melko pieniä. Lähiopetuksessa opiskelijoiden tarpeet otetaan huomioon ja pienten opiskelijaryhmien hyvä puoli on se, että opettajilla on paremmat mahdollisuudet huomioida erilaiset opiskelijat ja ohjata opiskelua.

Lukuvuosi 2021-2022 alkaa pian

Uusien opiskelijoiden ilmoittautuminen on 17.–18.8. klo 15.00–18.00. Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös aiemmin sekä myöhemmin. Opiskelijaksi ilmoittaudutaan henkilökohtaisesti aikuislukion kansliassa tai täyttämällä sähköinen ilmoittautumislomake, joka löytyy aikuislukion verkkosivuilta. Ilmoittautujalla olisi hyvä olla mukana todistukset aiemmista opinnoista.

Suomen kielen taitotasotesti maahanmuuttajille järjestetään Savonlinnan aikuislukiossa (luokka 160) maanantaina 23.8.2021 klo 16.00–17.00.

Uusien opiskelijoiden perehdyttämistilaisuus järjestetään tiistaina 24.8. klo 18.00.

Aikuislukion lukuvuosi 2021-2022 alkaa keskiviikkona 25.8. Oppitunnit alkaen klo 15.40.

Lisätietoja:

www.savonlinna.fi/aikuislukio
Apulaisrehtori Jani Repo puh. 044 417 4595
Koulusihteeri Virpi Turunen puh. 044 417 4596
sähköposti: aikuislukio@savonlinna.fi tai etunimi.sukunimi@savonlinna.fi