Hyppää sisältöön

Luonnonvarakeskuksen KASVU1-tutkimuslaboratorio Savonlinnan teknologiapuistossa Euroopan parhaimmistoa

Savonlinnassa sijaitsee Suomen suurimpiin kuuluva mekaanisen puunjalostuksen keskittymä, ja alueen kuituteknologia edustaa kansainvälistä huippua alallaan. Seutumme vahvuuksia ovat metsä-, ympäristö- ja energia-alojen tutkimus ja kehittämistoiminta. Tämä toiminta on keskittynyt suurelta osin Savonlinnan teknologiapuisto Nohevaan.

Luonnonvarakeskus Luken ”KASVU1” metsäpuiden kasvullisen lisäyksen tutkimuslaboratorio Savonlinnan teknologiapuistossa vihittiin käyttöön helmikuussa 2020.

Uudet tilat ja laitteet mahdollistavat mm. kuusen alkiomonistukseen tutkimuksen ja asiakastoiminnan. Luke voi säilyttää entistä enemmän lisäys- ja tutkimusaineistoja syväjäädytettynä, ja myös mahdollisuudet aineistojen molekyylibiologiseen ja mikroskooppiseen tutkimukseen ovat hyvät.

Luken johtava tutkija Tuija Aronen sanoo, että KASVU1 tilat ovat Euroopan hienoimmat alan tutkimus- ja kehitystoimintaan.

Puiden kasvullinen lisäys on suuri mahdollisuus puun riittävyyden kanssa kamppailevalle suomalaiselle metsäteollisuudelle.

Katsoesittelyvideo Luken ”KASVU1” metsäpuiden kasvullisen lisäyksen tutkimuslaboratoriosta.