Hyppää sisältöön

Maakuntaneuvoksen arvonimi Kirsi Torikalle

Tasavallan presidentti on myöntänyt Savonlinnan kaupungin luottamustehtävissä vuodesta 2001 alkaen toimineelle Kirsi Torikalle maakuntaneuvoksen arvonimen. Kaupungin luottamustehtävien lisäksi hän on toiminut maakunnallisissa luottamustehtävissä maakuntavaltuutettuna sekä ammattikorkeakoulun hallituksen pitkäaikaisena hallituksen jäsenenä sekä valtakunnallisissa luottamustehtävissä ammattiyhdistystoiminnassa sekä Kuntien eläkevakuutuksen valtuuskunnan jäsenenä ja hallituksen varajäsenenä.

Savonlinnan kaupungin luottamustehtäviä Torikalla on mm. kaupunginvaltuuston jäsenyys vuodesta 2005 alkaen. Kaupunginhallituksessa hän on ollut vuodesta 2007 alkaen ja vuosina 2019–2021 hän toimi kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Lisäksi hän on toiminut elinkeinopoliittisen neuvottelukunnan puheenjohtajana vuosina 2012–2016, yhdistymishallituksen varapuheenjohtajana v. 2012 ja yhteistyötoimikunnassa kaupunginhallituksen edustajana vuosina 2012–2017.

Kirsi Torikka on ollut Savonlinnan kaupunkikonserniin kuuluneen YH Itä-Savon Oy:n hallituksen puheenjohtaja vuosina 2015–2019 sekä Savonlinnan Vuokratalot Oy:n hallituksen jäsen vuodesta 2021 alkaen.

Maakunnallisista luottamustehtävistä merkittävin ja vahvasti Savonlinnan kaupungin elinvoimaisuuteen liittyvä tehtävä Torikalla on ollut ammattikorkeakoulun hallituksen jäsenyys vuodesta 2009 alkaen. Hänen aikanaan ja vaikutuksesta Savonlinnaan on saatu merkittävästi lisää koulutuspaikkoja sen jälkeen, kun Itä-Suomen yliopiston opettajankoulutus siirtyi pois Savonlinnasta. Näillä ammattikorkeakoulun koulutuspaikoilla on erittäin merkittävä vaikutus koko Savonlinnan elinvoimaisuuteen.

Muita merkittäviä maakunnallisia tehtäviä Torikalla on Osuuskauppa Suur-Savon edustajiston jäsenyys vuosina 2005–2008 ja hallintoneuvoston jäsenyys vuosina 2009–2020. Suur-Savon Energiasäätiön valtuuskunnan jäsenenä hän on ollut vuodesta 2012 alkaen.

Valtakunnallisista merkittävimmät tehtävät Torikalla ovat Kuntien Eläkevakuutuksen valtuuskunnan jäsenyys vuosina 2017–2019 ja varajäsenyys vuosina 2019–2021 sekä hallituksen varajäsenyys syyskuusta 2021 alkaen.

Kirsi Torikka on koulutukseltaan sairaanhoitaja, erikoissairaanhoitaja sekä terveystieteen maisteri. Lisäksi hänellä on työnohjaajan tutkinto, Sote Lean Master tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto ja HHJ (Hyväksytty hallituksen jäsen) koulutus.

Ansiotyössään hän toimii palveluesihenkilönä mielenterveys- ja päihdeavopalveluissa Etelä-Savon hyvinvointialueella (aiemmin päihdetyönjohtajana Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymässä). Työtehtävien ohessa Torikka on ollut mukana useissa kehittämistehtävissä ja hankkeissa, jotka ovat liittyneet työllistämiseen, työkyvyn parantamiseen ja päihdepalvelujen kehittämiseen.

Torikka on työuransa aikana toiminut ansiokkaasti ammatillisen edunvalvonnan tehtävissä. Merkittävä ammatillisen edunvalvonnan tehtävä hänellä on ollut muun muassa Tehyn valtuuston jäsenyys vuosilta 2001–2017 sekä hallituksen jäsenyys vuosilta 2005–2013. STTK:n hallituksen varajäsen hän oli vuosina 2005–2013.

Tasavallan presidentin allekirjoittama avoin kirje myönnetystä arvonimestä luovutettiin Kirsi Torikalle perjantaina 6.10.2023. Avoin kirje on kunniakirja, jossa on valtionjohdon allekirjoitukset ja sinetti.