Hyppää sisältöön

Maksuton matkustaminen paikallisliikenteessä jatkuu alle 18-vuotiaille savonlinnalaisille

Tekninen lautakunta päätti, että 0-17-vuotiaat lapset ja nuoret saavat matkustaa jatkossakin maksutta paikallisliikenteessä. Kuntalaisaloitteesta vuonna 2018 alkanut kokeilu jatkuu entisin ehdoin toistaiseksi.

Lapset ja nuoret voivat matkustaa ilmaiseksi kaupunkialueen paikallisliikenteessä arkipäivisin kello 16 jälkeen sekä ilman aikarajoitusta viikonloppuisin ja koulujen lomapäivinä. Matkalla pitää olla määränpää, eli ajan viettäminen autossa ei ole sallittua.

– Kokeilu onnistui hyvin, eikä häiriöitä tai kortin väärinkäyttöä ole ilmaantunut, kertoo logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkonen.

Matkakortti

Matkustaakseen ilmaiseksi nuorella tulee olla matkakortti. Matkakorttia ei kuitenkaan vaadita 0-5 –vuotiailta.

Matkahuollossa voi käydä 16.12.2019 alkaen:

  • Lataamassa aiemmin lunastettuun matkakorttiin matkustusoikeutta ensi vuodelle. Matkustusoikeuden lataamisen yhteydessä asiakkaalta peritään 13,50 euron latausmaksu.
  • Ostamassa uuden matkakortin. Matkakortin lunastusmaksu on 20 euroa, joka sisältää myös korttimaksun (6,50 €).

Matkakortti on voimassa kalenterivuoden kerrallaan sekä aina vuoden loppuun, vaikka henkilö tänä aikana täyttäisi 18 vuotta.

Matkakortti on henkilökohtainen ja korttia lunastettaessa tarkistetaan asiakkaan henkilö- ja osoitetiedot. Raportoinnin vuoksi kortti on leimattava rahastuslaitteessa autoon noustessa.

Kaikki lipputuotteet ja aikataulut