Hyppää sisältöön

Maskisuositus käyttöön kaupungin sisäliikuntatiloissa

Sosteri tiedotti viikonloppuna uusista koronavirustapauksista. Alueellisen koronatilanteen muuttumisen vuoksi Sosterin alueella otettiin käyttöön laajennettu, THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus 3.10. alkaen. Tämä tarkoittaa mm. suositusta maskien käytöstä toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa, mukaan lukien lukiot, sekä julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei aina voida välttää.

Savonlinnassa kaupunki on tiedottanut lukioiden opiskelijoita ja henkilöstöä maskisuosituksesta Wilman kautta viikonloppuna.

THL:n maskisuosituksen mukaan maskia suositellaan käytettäväksi myös liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävissä tiloissa (vähintään yleiset tilat ja pukeutumistilat) sekä uimahalleissa (yleiset tilat ja pukeutumistilat).

– Sosterin ja THL:n mukaisesti suosittelemme maskin käyttöä uimahalli PikkuSaimaan ja muiden kaupungin sisäliikuntatilojen yleisissä tiloissa, kuten auloissa ja pukeutumistiloissa, vapaa-aikapäällikkö Simo Räty kertoo.

– Jokaisen on erittäin tärkeä huolehtia myös hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä. Sairaana tai flunssaisena uimahalliin ja liikuntatiloihin ei pidä tulla.

Maskisuosituksesta kertovia ilmoituksia kiinnitetään näkyville paikoille kaupungin sisäliikuntatiloihin tänään.

THL:n suositus kasvomaskien käytöstä kansalaisille