Hyppää sisältöön

Matkahuolto uudistaa kaikki matkakortit – Savonlinnassa seuraavana uudistuvat arvo- ja sarjalippujen kortit

Matkahuolto uudistaa tänä vuonna kaikki matkakortit. Nykyiset matkakortit vaihdetaan uutta teknologiaa sisältäviin matkakortteihin, koska Matkahuolto ottaa käyttöön uuden tunnistepohjaisen lippu- ja maksujärjestelmän, jonka käyttöä laki edellyttää.

Savonlinnan kaupungin ja ympäröivien kuntien käytössä olevat kaupunki- ja seutuliput uudistuivat 31.3. kun vanhojen lippujen myynti päättyi. 1.4.2021 alkaen asiakkaan on pitänyt uutta lipputuotetta ladatessa uusia ensin myös varsinainen matkakortti uuteen.

Seuraavaksi uudistuvat Savonlinnassa arvo- ja sarjalippujen matkakortit. Niiden myynti nykyiselle matkakortille päättyy 30.6.2021. Siihen saakka näillä lipputuotteilla matkustavat asiakkaat voivat käyttää nykyisen lipputuotteen loppuun, mutta niitä ei kannata enää lisäladata, vaan vaihtaa tilalle uusi tunnistekortti jo kevään aikana.

Ohje Matkahuollon lipputuotteella matkustaville

1. Käytä nykyisellä matkakortillasi oleva lipputuote loppuun lipun voimassaoloaikana.
2. Tämän jälkeen

  • Käy vaihtamassa lippusi ja matkakorttisi Matkahuollon toimipisteessä. Uudesta matkakortista veloitetaan matkakorttimaksu 6,50 €, jos vanha matkakortti on yli 9 kk vanha.
  • Tai tilaa uusi lippu ja matkakortti osoitteesta https://kauppa.matkahuolto.fi. Verkkokaupasta tilatusta matkakortista peritään matkakorttimaksu 6,50 €, mutta ei muita lähetys- tai toimitusmaksuja.
  • Matkakorttikaupasta ostetulle matkakortille tulee vielä ostaa lipputuote ennen ensimmäistä tehtyä matkaa lipulla. Kausilipun voimassaolo 30pv alkaa ostohetkestä. Korttikaupassa tuote ns. esialustetaan ja esialustettu tuote voidaan ostaa Matkahuollon toimipisteissä, R-kioskeilla, busseissa ja älypuhelimen Matkahuolto Bussiliput-sovelluksella, jos käytössä on Android-puhelin, jossa on NFC-lukuominaisuus. Lipputuotteen voimassaolo alkaa aktivointihetkestä.

3. Huomioithan, että vanhaa matkakorttia ei voi enää ladata 30.6.2021 jälkeen.

Lisätietoja Matkahuollon verkkosivuilla: