Matkailija

Matkailija

Savonlinnassa käy vuosittain yli puoli miljoonaa matkailijaa. Ainutlaatuiset nähtävyydet ja henkeäsalpaavan kauniit luontomaisemat eivät jätä ketään kylmäksi! Historiallinen Olavinlinna keskustassa, maailman suurin puukirkko Kerimäellä, Suomen vanhin majoitusliike Hotelli Punkaharju, Suomen metsämuseo Lusto Punkaharjulla ja kolme kansallispuistoa ovat esimerkkejä huikeista käyntikohteista idyllisessä kaupungissamme. Suorat lennot Helsingistä tuovat Itä-Suomen vanhimman kaupungin lähelle pääkaupunkiseutua. Tervetuloa tutustumaan!

riihisaaren maakuntamuseon rakennus

Matkailu- ja retkeilyinfo

Savonlinnan seudun matkailu- ja retkeilyneuvonta tarjoaa maksutonta tietoa seudusta, käyntikohteista, tapahtumista sekä tuotteista ja palveluista. Neuvonnasta saat lomanviettovinkkejä sekä seudun esitteitä ja karttoja. Neuvonta sijaitsee Olavinlinnan vieressä Saimaan luonto- ja museokeskus Riihisaaressa.

 
VisitSavonlinna

VisitSavonlinna.fi

Visit Savonlinnasta löydät kattavasti tietoa eri käyntikohteista ja palvelevista yrityksistä. Matkailijaa auttavat kesäaikaan myös Visit Savonlinnan oppaat kauppatorin ja matkustajasataman alueella sekä tapahtumissa. Punkaharjun alueen matkailuasioista löydät tietoa Visit Punkaharju -sivustolta.

 
Olavinlinnan edessä kävelee ihmisiä kesäisenä päivänä

Monipuolinen kulttuuritarjonta

Ensimmäiset oopperaesitykset pidettiin Olavinlinnassa jo vuonna 1912. Tänä päivänä Olavinlinna ja siellä heinäkuussa järjestettävät Savonlinnan Oopperajuhlat toimivat kaupungin keulakuvana. Vaikka Savonlinna tunnetaan erityisesti kesäkaupunkina, mielenkiintoisia aktiviteetteja ja tapahtumia on tarjolla ympäri vuoden.

 
Tapahtumat

Tapahtumia Savonlinnan seudulla

Savonlinna on vilkas kaupunki, jossa riittää ohjelmaa vuoden jokaiselle päivälle. Kattavan tiedon Savonlinnan seudun tapahtumista saa SavonlinnaNyt.fi-tapahtumakalenterista.

 
Juna asemalla

Liikenneyhteydet Savonlinnaan

Myytti Savonlinnan kaukaisesta sijainnista on täysin urbaanilegenda. Pääkaupunkiseudulta Savonlinnaan ajaa vajaassa neljässä tunnissa. Bussi- ja junakyytikään eivät kovin paljon kauempaa kestä. Näppärästi perille pääsee myös suorilla lennoilla.

 
laivan ruori

Satamat

Savonlinnan matkustajasatama sijaitsee keskellä kaupunkia, torin läheisyydessä. Vierasvenesatamia Savonlinnassa on neljä, joista yksi Savonrannalla ja kolme muuta kantakaupungin alueella. Uusi syväsatama sijaitsee kaupungin itäpuolella.

 
Sosteri

Matkailijan terveyspalvelut

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri tarjoaa erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon, sosiaalihuollon ja ympäristöterveydenhuollon palveluja. Keskustassa sijaitsevan sairaalan päivystys on matkailijoiden apuna ympäri vuorokauden.

 
Liikunta ja ulkoilu

Liikunta ja ulkoilu

Savonlinnaa ympäröivä vesistö ja luonto houkuttelee liikkumaan ympäri vuoden. Puhtaaseen uimaveteen on ihana pulahtaa kuumana kesäpäivänä, vaikka keskustan yleisellä uimarannalla tai pienemmillä uimapaikoilla.