Hyppää sisältöön

Matkailu- ja tapahtumakumppanuushaku käynnistyy tammikuussa

Savonlinna on elävä ja monipuolinen, kansainvälisestikin tunnettu tapahtumakaupunki, jonka matkailu- ja tapahtuma-alaa kehitetään aktiivisesti. Kaupungin tapahtuma-alan tukemiseksi otetaan ensi vuoden alusta käyttöön uusi matkailu- ja tapahtumakumppanuusmalli, jolla halutaan tukea ja sujuvoittaa tapahtumien järjestämistä kaupungissa.

Savonlinnan kaupungin strategia painottaa valtuuston hyväksymän linjauksen mukaisesti vahvasti matkailun ympärivuotistamista. Monipuolisilla tapahtumilla pyritään kaupunkistrategian mukaisesti saamaan yhteistyössä Savonlinnan kaupungin, matkailu- ja palvelualojen yrittäjien, tapahtumajärjestäjien ja monien muiden kumppanien kanssa aikaan ympärivuotinen matkailuelinkeino.

Kaupunki ottaa ensi vuoden alussa uusia askeleita ympärivuotisen matkailun kehittämisessä erilaisten matkailu- ja tapahtumakumppanuuksien keinoin.

– On ollut erittäin mukava huomata kaupungin vahva tahtotila kehittää kaupunkia erilaisten tapahtumien keinoin. Ajat ovat monella tapaa haasteelliset jokaiselle kunnalle ja näen että nahka on vähän kuin luotava uudelleen. Savonlinnassa ei ole jääty Saimaan rannalle ruikuttamaan vaan laitettu katse tulevaisuuteen ja otettu rohkeita avauksia ja uusia kehittämisen askeleita. Vaikka aina on kehitettävääkin, on saaristokaupungin puitteet kaupungissa kohdillaan ja tekemisen meininki vaikuttaa hyvälle, kertoo tapahtumapäällikkö Marita Kajander.

Matkailu- ja tapahtumakumppanuus voi olla yhteen tai useampaan tapahtumaan tai toimintaan liittyvä ja kumppanuus voidaan tehdä korkeintaan kolmivuotiseksi. Kumppanuuden hakijana voi olla yritys, yhdistys, osuuskunta tai säätiö hakijan kotipaikasta riippumatta. Kumppanuus voi olla taloudellisen tuen lisäksi esimerkiksi kalustoon/välineisiin tai tiloihin ja alueisiin liittyviä sopimuksia. Kaupungin talousarviossa vuodelle 2024 kumppanuuksiin on varattu 100 000 euroa.

Matkailu- ja tapahtumakumppanuutta voi hakea joustavasti ympärivuoden, mutta varsinaiset hakuajat ovat keväisin ja syksyisin. Kevään haku on käynnissä 1.1.–31.3. ja syksyn haku käynnistyy 1.8. Myös varsinaisten hakuaikojen ulkopuolella tulleita hakemuksia pyritään käsittelemään sitä mukaa kun hakemuksia saapuu.

– Toivon nyt lähtevällä haulla pilotoivamme uudenlaista tapahtumatoimintaa kaupunkiin ja saavamme monipuolisia tapahtumakumppanuuksia liikkeelle. Yhteydenottoja asiaan liittyen on jo mukavasti ollutkin ja esimerkiksi vuoden 2025 tapahtumiin liittyen on melko mielenkiintoisia alustavia neuvotteluja jo käytykin, jatkaa Kajander.

Tarkemmat tiedot ja ohjeet matkailu- ja tapahtumakumppanuuksista löytyy osoitteesta https://www.savonlinna.fi/savonlinna-tietoa/tapahtumapalvelut/matkailu-ja-tapahtumakumppanuudet. Samalta sivulta löytyy myös linkki hakulomakkeeseen, joka avautuu 1.1.2024.