Hyppää sisältöön

Mertalan koululle on myönnetty LUMA/STEAM-koulun sertifikaatti

Mertalan koulu on saavuttanut LUMA/STEAM-koulun sertifikaatin. Sertifikaatti myönnettiin koululle systemaattisesta työstä matemaattis-luonnontieteelliseen ja teknologiseen osaamiseen liittyvän pedagogiikan, opetushenkilöstön osaamisen, oppimisympäristön, verkostojen ja yhteistyön sekä johtamisen kehittämisessä. Sertifikaatti on myönnetty Mertalan koululle alueen LUMA-keskuksen toimesta.

Sertifikaatin kehittämisessä ovat olleet mukana Teknologiateollisuus ry, Oulun, Tampereen ja Turun kaupungit sekä Oulun yliopisto. Tämä yhteistyö on mahdollistanut koulun pedagogisen toiminnan kehittämisen, jota henkilöstö voi hyödyntää myös muun pedagogiikka- ja toimintakulttuurin kehittämisessä.

Sertifiointiprosessi on ollut koululle merkittävä oppimisen paikka ja se osoittaa sitoutumista laadukkaaseen perusopetukseen ja matemaattis-luonnontieteelliseen ja teknologiseen opetukseen.

– Koulumme on tehnyt perusteellisen itsearvioinnin ja panostanut koulun toimintakulttuurin kehittämiseen. Tavoitteenamme on tarjota oppilaillemme parhaat mahdolliset valmiudet tulevaisuuden haasteisiin, kertoo rehtori Mervi Puukko.

LUMA/STEAM-koulun sertifikaatti vahvistaa myös koulun laajaa verkostoyhteistyötä.
– Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä eri yritysten, järjestöjen ja oppilaitosten kanssa. Tämä yhteistyö avaa oppilaillemme uusia mahdollisuuksia ja auttaa heitä näkemään, miten matemaattis-luonnontieteellinen ja teknologinen osaaminen voivat liittyä käytännön elämään ja työelämään, jatkaa Puukko.

– LUMA/STEAM-koulun sertifikaatti on tunnustus koulumme vahvuudesta ja osaamisesta matemaattis-luonnontieteellisessä ja teknologisessa opetuksessa. Se rohkaisee meitä jatkamaan innostavan ja innostuneen oppimisympäristön kehittämistä, iloitsevat kehittämistyötä koulussa tehneet LuMa vastuuopettajat Katja Hirvonen ja Laura Lipsanen.

LUMA/STEAM sertifikaatti