Hyppää sisältöön

Nesenta Oy kasvaa uudella toimipisteellä Savonlinnaan

Savonlinnan kaupunki ja Nesenta Oy ovat tänään 15.12. tehneet sopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan ensi vuoden aikana. Yrityksen toimipiste tulee Puistokadulle. Toimipisteeseen tulee ensivaiheessa 20 työpaikkaa. Liiketoiminnan kasvunäkymät tulevaisuudessa mahdollistavat toimipisteen kasvun jopa 50 työpaikkaan.

Nesenta Oy on lähes 20-vuotias asiakasrajapinnan hoitoon ja asiakaspalvelun ulkoistukseen keskittynyt yritys. Nesentan moderniin ja laajaan palveluvalikoimaan kuuluvat niin perinteinen ihmistyönä toteutettu laadukas ja kattava asiakaspalvelu, kuin tekoälyn ja robotiikan avulla toteutettu asiakaspalvelun automaatio. Myös asiakaskokemuksen johtamiseen liittyvä analysointi ja konsultointi ovat osa yrityksen palveluja. Nesentan palveluksessa työskentelee tällä hetkellä noin 200 asiakaspalvelun ammattilaista viidessä palvelukeskuksessa ympäri maata. Savonlinna on avautuessaan yrityksen kuudes toimipiste.

Nesenta Oy:n uusien sopimusten kautta varmistunut liiketoiminnan kasvu edellyttää alkuvaiheessa noin 20 henkilön rekrytoimista Savonlinnaan perustettavaan toimipisteeseen.

– Syntynyt hyvä neuvotteluyhteys ja Savonlinnan kaupungin aktiivisuus edellytysten luomisessa ratkaisivat sijoittumispäätöksen Savonlinnaan. Näemme myös paljon kehittymismahdollisuuksia Samiedun ja kaupungin muun koulutustarjonnan kautta, kertoo Nesenta Oy:n varatoimitusjohtaja Pekka Ojala.

Savonlinnan kaupunki luo Nesentalle edellytykset sijoittua Savonlinnaan auttamalla yritystä osaavan työvoiman hankinnassa ja EU-rahoituksen hakemiseen liittyvissä asioissa. Yrityksen avoimia työpaikkoja tullaan markkinoimaan savonlinnaan.fi-sivustolla.

– Kaupungille on tärkeää saada uusia kasvuyrityksiä sijoittumaan Savonlinnaan ja vahvistamaan Savonlinnan tällä hetkellä erittäin myönteistä kehitystä, joka näkyy muun muassa parantuneena työllisyytenä, yritysten liikevaihdon kasvuna sekä voimakkaana muuttovoittona. Vahvistunut ammattikorkeakoulutus ja kehittynyt Samiedu luovat hyvän pohjan yritysten osaavan työvoiman rekrytoinnille ja kasvulle, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Lisäksi yrityksen kasvun tueksi pyritään yhteistyössä kaupungin, Nesenta Oy:n, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin ja Ammattiopisto Samiedun kanssa luomaan konsepti ja toimintamalli, jolla yrityksen työntekijätarpeeseen pystytään Savonlinnassa vastaamaan. Myös Savonlinnan kaupungin ja Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnan kanssa tehtävä koulutusyhteistyö parantaa työvoiman tarjontatilannetta Savonlinnassa.