Hyppää sisältöön

Norelco Oy investoi Savonlinnaan – alueelle syntyy 60 uutta työpaikkaa

Savonlinnan kaupunki ja Norelco Oy ovat tehneet kasvusopimuksen, jonka tarkoituksena on luoda edellytyksiä yrityksen kasvulle Savonlinnassa.

Norelco ostaa kaupungin omistaman tehdaskiinteistön Norelcon laajentumisinvestointia varten Nojanmaan teollisuusalueelta. Lisätilaa tarvitaan kasvavan tuotannon ja suunnittelun tarpeisiin.

Savonlinnan kaupunki ja Norelco ovat lisäksi allekirjoittaneet kasvusopimuksen, jonka mukaan kaupunki tukee yrityksen työvoiman koulutusta ja rekrytointia de minimis -tuella, jonka määrä on enintään 300 000 €.

Lisäksi Savonlinnan kaupunki luo yrityksen investoinnille edellytyksiä Savonlinnan teknologiapuisto Nohevassa sähkövoima- ja automaatiotekniikan TKI- sekä osaamisympäristöjen kehittämiseen. Kaupunki panostaa myös sähkö- ja automaatioalan insinöörikoulutuksen toteuttamiseen Savonlinnassa.

Kaupunginjohtaja Janne Laine kiittää Norelcon toimitusjohtaja Ari Hämäläistä yrityksen isosta investoinnista Savonlinnaan.

– Norelcon vahva investointi luo voimakkaan kasvusysäyksen Savonlinnan elinvoiman edelleen vahvistumiselle. Norelco on luonut liiketoimintamallin, jolla se on pystynyt Savonlinnasta käsin valloittamaan Suomen markkinat sähkönjakelunratkaisuillaan, Laine sanoo. – Savonlinnassa on menossa erinomaisen myönteinen kehitys, joka näkyy teollisten työpaikkojen kasvuna, työllisyyden parantumisena ja muuttovoittona. Savonlinna on niitä harvoja suomalaisia kaupunkeja, jossa teollisten työpaikkojen määrä on kasvanut viimeisen kymmenen vuoden aikana, Laine korostaa.

Ari Hämäläinen sanoo, että he ovat Norelcossa käynnistäneet määrätietoisen kasvuohjelman, johon tarvitaan paljon uusia osaajia ja jonka toteuttamiseen on kehitettävä uusia tuotteita.  

– Kasvusuunnitelmamme ensimmäinen vaihe vaatii myös meiltä huomattavia investointeja yrityskulttuuriin, tiloihin, koneisiin ja tietotekniikkaan. Tämä kasvusopimus on peruskivi, jonka avulla voimme parantaa rekrytointia ja koulutusta ja edistää entistä vaativampien tuotteiden tuotekehitystä Savonlinnassa. Olemme löytäneet hyvän mallin yhteistyölle Samiedun ja Xamkin kanssa, joka ei olisi ollut mahdollista ilman Savonlinnan kaupungin vahvaa tukea, Hämäläinen tiivistää.

Yhteistyön tavoitteena on myös rakentaa ja pilotoida uusi toimintamalli, joka palvelee laajemmin Savonlinnan alueen kasvuhakuisia yrityksiä.

Fossiilisia polttoaineita korvataan uusiutuvilla energialähteillä ja monenlaisilla sähköä käyttävillä uuden teknologian ratkaisuilla esim. autoilussa ja lämmittämisessä. Tämä muutos tarvitsee valtavan määrän sähkötekniikkaa jakamaan energiaa tuotannosta kulutus – ja tuotantopisteille. Samalla sähköverkkoon liitetään voimalaitoksia, vedyn tuotantolaitoksia ja akkuvarastoja, jotka tarvitsevat sähköteknisiä ratkaisuja verkkoliityntään.

Norelco Oy on Suomen johtava sähkönjakelujärjestelmien toimittaja ja toimialan kasvu näkyy merkittävästi yrityksen tuotteiden kysynnässä. Yrityksen nykyinen työntekijämäärä on 250 henkilöä, joista ulkomaalaisia työntekijöitä on noin 50.

Lisätietoja antaa:

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine p. 044 417 4001, janne.laine@savonlinna.fi

Norelco Oy:n toimitusjohtaja Ari Hämäläinen p. 050 529 1919, ari.hamalainen@norelco.fi

Savonlinnan kaupunginjohtaja Janne Laine ja Norelco Oy:n toimitusjohtaja Ari Hämäläinen allekirjoittivat kasvusopimuksen 8.7.2024.