Hyppää sisältöön

Olavinkadulle kivijalkakauppojen syyskarnevaalit lauantaina 19.9.

Syyskarnevaalit-markkinatempaus tuo lauantaina 19.9. Olavinkadulle vilskettä ja karnevaalitunnelmaa.

Luvassa on livemusiikkia, myyntikojuja, pomppulinna, taikuri ynnä muuta mukavaa ohjelmaa kaikenikäisille. Olavinkatu muuttuu karnevaalipäivän ajaksi kävelykaduksi ja myyntikojujen lisäksi kadulle parkkeeraa kavalkadi paikallisten harrastajien vanhoja ja tuunattuja ajoneuvoja.

Kivijalkakauppoihin kävijöitä

Olavinkadun syyskarnevaalien myötä halutaan tuoda kivijalkakaupoille asiakkaita ja näkyvyyttä sekä luoda yhteistoimintaa yrittäjien kesken. Lisäksi halutaan muistuttaa oman kaupungin palvelutarjonnan monipuolisuudesta ja tärkeydestä. Tapahtuman järjestäjä on Savonlinnan Seudun Matkailu Oy.

Tusinoittain tapahtumia

Syyskarnevaalit on yksi Savonlinna Live! -hankekokonaisuuden puitteissa kesän aikana tuotetuista yli kolmestakymmenestä tapahtumasta, joilla pyritään tukemaan seudun palvelu- ja matkailualan yrityksiä. Tavoitteena on ollut sekä tukea olemassa olevia tapahtumia että luoda uusia, tulevaisuudessakin kantavia, konsepteja. Heinäkuiset Aarno Cronvallin isännöimät Savonlinnan Aamut ovat esimerkki olemassa olevasta tapahtumasta, joka muokattiin menestyksekkäästi oopperattomaan kesään sopivaksi. Uutta on ollut esimerkiksi elokuusta rakennettu festarikuu: kaupungilla saunahypeltiin, suppailtiin ja syötiin sapaksia.

– Kesä on ollut kiireinen, mutta paljon on myös saatu aikaan. Sekä paikalliset että matkailijat ovat kiitelleet tapahtumista ja tunnelmasta: moni tuli tänä vuonna ensimmäistä kertaa Savonlinnaan ja ilmoitti hyvien kokemusten jälkeen palaavansa jatkossakin, kertoo Sari Ahokainen, Savonlinna Live! -hankkeen tapahtumakoordinaattori.

– Tapahtumia riittää vielä syyskuullekin. Syyskarnevaalien lisäksi on tulossa mm. elokuvaesityksiä Punkaharjun Putikon Suojalla, Lustossa ja Hiustenveistäjä Taneli Muhosen pihalla, huippujazzia Lossirannassa (Reine Rimón & Her Hot Papas), vuorovaikutteinen kirjallisuustapahtuma Joelin pihalla sekä ensi lauantaina 12.9. Joel Lehtosen puistoon katettava Illallinen tähtien alla.

Poikkeuskesän yrittäjille tuomia haasteita loiventamaan luotu Savonlinna Live! -hankekokonaisuus on tähän mennessä vilkastuttanut kaupungin kesää kymmenillä tapahtumilla, tuonut näkyvyyttä erityisesti luontomatkailulle ja sparrannut alueen yrityksiä.  Hankkeen yrittäjille suunnatut palvelut ovat yhä saatavilla. Lisätietoa savonlinnalive.fi.