Opiskelija

Opiskelija

Koulutus ja osaaminen ovat vahva osa Savonlinnan kuvaa. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin Savonlinnan kampuksella opiskelee noin 800 opiskelijaa. Ammattiopisto SAMIedu on Savonlinnan seudun suurin koulutuksen järjestäjä noin 1 600 tutkinto-opiskelijallaan.

Savonlinnan koulutustarjontaa monipuolistavat myös:

Savonlinnan lyseon lukion sisäpihalla oppilaat viettävät välituntia

Lyseon lukio

Savonlinnan lyseon lukio on noin 450 opiskelijan yleislukio, jossa on tarjolla myös tekniikan opintokokonaisuuksia sekä kilpaurheilun koulutusohjelma.

 
Savonlinnan Taidelukio

Savonlinnan Taidelukio

Savonlinnan Taidelukiossa voit opiskella musiikkia tai kuvataidetta yhdessä yleislukio-opintojen kanssa. Taikkarissa on noin 300 opiskelijaa.

 
Savonlinnan aikuislukion oppilaita tunnilla

Savonlinnan aikuislukio

Savonlinnan aikuislukio tarjoaa monipuolista koulutusta aikuisille ja nuorille, lähiopetuksena sekä verkkokursseina.

 
""

Ammattiopisto SAMIedu

Ammattiopisto SAMIedu tarjoaa laatupalkittua ammatillista koulutusta. SAMIedun tärkeimpänä tehtävänä on kasvattaa tulevaisuuden osaajia sekä mahdollistaa kaikille oman osaamisen elinikäinen kehittäminen. SAMIedussa opiskeleekin vuosittain noin 1600 eri ikäistä tutkinto-opiskelijaa ja kokonaisasiakasmäärä kipuaa lähes 4500 henkilöön. Jatkuvassa haussa voit hakea opiskelemaan milloin vain, vaikka heti!

 
""

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu - XAMK

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk kouluttaa Savonlinnassa sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan, tekniikan ja turvallisuusalan ammattilaisia. Katso myös avoimen ammattikorkeakoulun ja täydennyskoulutuksen opintomahdollisuudet Savonlinnassa.

 
Savonlinnan kesäyliopisto

Savonlinnan kesäyliopisto

Savonlinnan kesäyliopiston koulutus on tarkoitettu kaikille opiskelusta kiinnostuneille. Opetusta annetaan ympäri vuoden. Kesäyliopistossa voit opiskella myös työn tai muun opiskelun ohessa.