Hyppää sisältöön

Opiskelijalippu käyttöön Savonlinnan paikallisliikenteessä 1.1.2022 alkaen

Savonlinnan paikallisliikenteessä otetaan 1.1.2022 käyttöön uusi opiskelijoiden mobiililippu. Opiskelijalipulla voivat matkustaa kaikki Savonlinnassa opiskelevat toisen- ja korkea-asteen opiskelijat. Lipulla voi matkustaa rajattomasti sen voimassaoloaikana.

Opiskelijalipun hinta on 23 euroa ja se on voimassa 30 päivää ostohetkestä. Lipulla voi matkustaa Savonlinnan kaupunkialueen paikallisliikenteessä (linjat 1,2,3,4,5). Opiskelijalipussa ei huomioida kilometrejä tai matkustuspäivien määrää, eli lipulla voi matkustaa rajattomasti sen voimassaoloaikana. Lipulla ei voi kuitenkaan matkustaa koulujen kesäloman aikana.

– Opiskelijalippu on uusi lipputuote lippuvalikoimassamme ja se on tarkoitettu toisen asteen ja korkea-asteen opiskelijoille. Uusi opiskelijalippu on edullinen maksutapa niille opiskelijoille, jotka eivät ole oikeutettuja Kelan myöntämään koulumatkatukeen, kertoo logistiikkapäällikkö Pia Hokka-Itkonen.

Opiskelijalipun saadakseen opiskelija tarvitsee käyttöönsä henkilökohtaisen koodin. Koodin voi hakea Savonlinnan Matkahuoltoasiamieheltä opiskelijakorttia tai opiskelutodistusta esittämällä. Koodi syötetään Matkahuollon Reitit ja Liput -mobiilisovellukseen, jonka jälkeen opiskelijalipun ostaminen on mahdollista. Uuden lukukauden alkaessa opiskelija tarvitsee uuden koodin Matkahuoltoasiamieheltä.