Hyppää sisältöön

Portfoliohaku – Miltä näyttää Savonlinnan uusi kirjastoauto?

Savonlinnan kaupungin järjestämä avoin portfoliohaku eteläsavolaisille graafisille suunnittelijoille, kuvittajille ja taiteilijoille on avoinna 5.7.-7.8.2022.

Savonlinnan kaupunki on tilannut uuden kirjastoauton, joka valmistuu marras-joulukuussa 2022. Yli 20 vuotta uskollisesti palvellut kirjastoauto Käkriäinen pääsee siis pian eläkkeelle tai mahdollisesti vielä jatkamaan kevyemmissä hommissa jonkun muun palveluksessa.

Portfoliohaulla etsitään taiteilijaa/graafista suunnittelijaa/kuvittajaa (myöhemmin tekstissä taiteilija) suunnittelemaan kirjastoauton ulkoasu, joka toteutetaan teippaamalla. Haku on vain yksityisille taiteen alan ammatillisille toimijoille, ei mainostoimistoille. Painotyöstä ja teippauksesta vastaavat alan ammattilaiset.

Taiteilijaehdokkaiksi voivat hakeutua tehtävästä kiinnostuneet eteläsavolaiset ja Etelä-Savossa työskentelevät ammattitaiteilijat ja taiteilijatyöryhmät. Taiteilijalla tulee olla taidealan ammattitutkinto tai valtakunnallisen taiteilijaliiton jäsenyys sekä aktiivinen ja ammattimainen toiminta alalla.

Portfoliohaussa taiteilijavalinta tehdään taiteilijan aikaisemman tuotannon perusteella. Hakemuksessa ei esitetä teosideoita tai luonnoksia. Taiteilijavalinnassa huomioidaan vain hakuilmoituksen ehdot täyttävät portfoliot.

Portfolion tulee sisältää:

– Yhteystiedot, myös sähköpostiosoite
– Ansioluettelo
– Enintään kuusi työnäytettä valokuvin ja lyhyellä tekstikuvauksella esitettynä (sähköisessä muodossa pdf, jpeg, png tai ppt -esityksenä).
– Perustelu osallistumiselle: Miksi tämä kohde kiinnostaa sinua erityisesti? Miten mielestäsi tyylisi, tekniikkasi ja osaamisesi soveltuvat tehtävään?

Taiteilijan valitsee raati, johon kuuluvat kirjastovirkailija Marjo Asikainen, informaatikko Sanna Kukkonen, kulttuurijohtaja Outi Rantasuo ja kirjastoautovirkailija Niko Taskinen sekä taiteen asiantuntijaedustajana amanuenssi Anna-Maria Larikka Mikkelin taidemuseosta.

Raati valitsee suunnitteluun yhden tai kaksi taiteilijaa. Suorahankintapäätös tehdään elokuussa 2022. Valitun taiteilijan kanssa tehdään kirjalliset suunnittelu- ja tilaussopimukset.

Suunnitelman laatimisesta maksetaan 3000 euroa. Valitun työn toteutuksesta maksetaan taiteilijalle lisäksi 2000 euroa. Jos valitulla taiteilijalla ei ole Y-tunnusta, tulee käyttää laskutuspalvelua. Painotyön ja teippauksen tilaa ja kustantaa Savonlinnan kaupunki.

Mikäli portfoliohaku ja/tai suunnitteluvaihe eivät tuota taiteellisesti riittävän korkeatasoista tai muuten toivottua tulosta, on tilaajalla oikeus jättää suunnitelma toteuttamatta ja mahdollisuus tilata suunnitelma portfoliohaun ulkopuolelta.

Portfolioon tekijänoikeus säilyy taiteilijalla. Portfoliohaun järjestäjällä ei ole oikeutta käyttää, julkaista tai muutoin hyödyntää portfoliohakuun jätettyä materiaalia tai niistä otettuja kuvia, eikä siirtää oikeuksia eteenpäin kolmansille osapuolille.

Portfoliohaun toteuttamiseksi järjestäjä käsittelee hakuun osallistuneiden henkilötietoja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen ja kansallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti. Osallistumalla portfoliohakuun taiteilija antaa suostumuksensa siihen, että henkilötietoja käsitellään edellä kuvatun mukaisesti. Henkilötiedon käsittelyyn voit tutustua tarkemmin kaupungin kotisivuilla olevalla tietosuojaselosteella.

Portfoliot toimitetaan sähköisesti osoitteella kirjastoauto@savonlinna.fi 7.8.2022 mennessä.
Sähköpostin aihekenttään tulee kirjoittaa ”Portfoliohaku – Savonlinnan kirjastoauto”.

Haun tuloksista ilmoitetaan portfoliohakuun osallistuneille henkilökohtaisesti.

Lisätietoja:
Kulttuurijohtaja Outi Rantasuo, puh. 044 417 4400,
outi.rantasuo@savonlinna.fi (8.7. saakka ja 1.8. alkaen)
Informaatikko Sanna Kukkonen, puh. 044 417 4420,
sanna.kukkonen@savonlinna.fi (11.7. alkaen)