Hyppää sisältöön

Saimaa-ilmiön tekijätiimiin tuli vahvaa Eurooppa- ja viestintäosaamista

Kuvassa Anne Leinonen (vas.), Jonna Ekroos ja Katja Riihikallio.

Itä-Suomen yhteisen kulttuuripääkaupunkihankkeen tekijätiimin lopullinen kokoonpano on vahvistunut. Saimaa-ilmiön viestintäpäällikkönä aloittaa suunnittelija Jonna Ekroos, joka siirtyy tehtävään markkinoinnin ja viestinnän alalta. Hän oli mukana tekemässä äskettäin Kuntamarkkinoinnin SM-kilpailuissa palkittua Pohjois-Karjalan asukasmarkkinointi -kampanjaa.

Eurooppalainen ulottuvuus on joensuulaiselle Ekroosille ennestään tuttu.

–  On hauska sattuma, että gradutyöni käsitteli kulttuuripääkaupunkeja ja kulttuuripolitiikan teemoja, joita niissä on nostettu esiin. Tein yliopiston harjoittelun Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimistossa Brysselissä, josta tieni jatkui toimittajaksi. Viime vuodet olen saanut olla rakentamassa erilaisille yrityksille ja yhteisöille niiden ainutlaatuisuuteen ja vaikuttaviin tekoihin perustuvia sisältöjä ja avauksia, hän kertoo.

Projektiassistentiksi on valittu Katja Riihikallio Espoosta. Myös hänellä on Euroopan unionin ja kulttuuripääkaupunkiohjelman tuntemusta.

– Valtiotieteilijänä olen erikoistunut EU-hallintoon ja -politiikkaan Belgian College of Europessa. EU:n toimintakulttuuri ja -tavat ovat osaamisalaani. Sattumoisin osallistuin vuosi sitten European Creative Industries Summit -seminaariin, jossa aiempien ja tulevien hakijakaupunkien luovien alojen toimijat verkostoituivat, hän sanoo.

Hakukirjan kirjoittajaksi on valittu ristiinalainen kirjailija Anne Leinonen. Hän kuvailee itseään spekulatiivisen fiktion taitajaksi.

– Olen erikoistunut ammentamaan aiheita suomalaisesta kansanperinteestä ja tulevaisuuskuvitelmista. Minua kiinnostaa tarinallisuus ja se, miten Saimaan seudun kulttuurielämää ja matkailua voi edistää sen juurien ja mytologian avulla.

Kulunut vuosi on ollut Leinoselle tuottelias. Hänen uusin romaaninsa Katve ilmestyi toukokuussa. Yksi tämän syksyn mielenkiintoisista uutuuskirjoista on hänen ensimmäinen lastenromaaninsa Holtiton masiina.

Saimaa-ilmiön projektijohtaja ja viisi aluekoordinaattoria esiteltiin viime viikolla. Projektijohtajana on aloittanut Sari Kaasinen. Mona Taipale työskentelee aluekoordinaattorina Etelä-Karjalassa, Minna Valonen Pohjois-Karjalassa, Anu-Anette Varho Etelä-Savossa, Jarkko Kääriäinen Pohjois-Savossa ja Veera Kolehmainen Savonlinnassa.

Päätökset henkilövalinnoista teki vs. elinkeinojohtaja Jarmo Häkkinen.