Hyppää sisältöön

Savonlinna-mitalistit 2021

Savonlinna-mitalit jaetaan kaupungin syntymäpäivänä, Pyhän Olavin päivänä 29.7. Tänä
vuonna mitalit saavat kehitysjohtaja Kaj Lindh ja haudankaivaja, ITE-taiteilija Marko Ruuskanen.


Kehitysjohtaja Kaj Lindh toimi lähes viisitoista vuotta Andritz-konserniin kuuluvan Savonlinna Works Oy:n toimitusjohtajana ja oli viemässä eteenpäin yrityksen positiivista kehitystä. Eri osa-alueiden vahvalla ammattitaidolla hän kehitti Savonlinna Worksin toimintaa, jolla on ollut suoraan vaikutusta Savonlinnan elinvoimaan, kehittämiseen ja vetovoimaan.

Kaj Lindh toimi vuosina 2019-2020 elinkeinoelämän edustajana kaupunginhallituksen asettamassa elinkeinojaostossa, tuoden päätöksentekoon vahvan osaamisensa teollisuuden ja yritystoiminnan näkökulmasta.

Haudankaivaja, ITE-taiteilija Marko Ruuskanen tunnetaan monen hyvän tekijänä ja eläinten ystävänä. Erityisesti hänet tunnetaan taidelinnunpöntöistä, joista ensimmäiset syntyivät 2010-luvulla Talvisalon hautausmaalle. Sittemmin linnunpönttöjä on saatu ihailla muillakin hautausmailla sekä viime syksystä lähtien näköispönttöjä eri paikoissa ympäri kaupunkia. Ruuskasen linnunpöntöt ovat saaneet huomiota valtakunnan mediassa ja herättäneet runsaasti ihastusta myös sosiaalisessa mediassa. Ne ovat myös innostaneet Savonlinnan seudun opasyhdistyksen tekemään opastettuja linnunpönttökierroksia kau-pungissa. Ruuskanen tunnetaan myös kulttuurin harrastajana ja tukijana. Hänen kädenjälkeään voi nähdä myös mm. Kulttuurikellarin taiteilijoiden sisäänkäynnissä.

Ruuskanen on myös vuodesta 1997 harrastuksenaan kunnostanut vanhoja hoitamattomia hautamuistomerkkejä ja hautojen rauta-aitoja Savonlinnassa ja ympäristökunnissa. Tästä työstä hänet on palkittu vuonna 2008 Mustan Pässin arvonimellä sekä Minnesvårdarna-yhdistyksen stipendillä vuonna 2013.

Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajiston Kirsi Torikka ja Eija Stenberg sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen ja kaupunginjohtaja Janne Laine luovuttivat Savonlinna-mitalit torstaina 29.7. Pyhän Olavin päivän avauksessa Ravintola Waahdon terassilla.

Savonlinna-mitali myönnetään tunnustukseksi ansiokkaasta toiminnasta Savonlinnan kaupungin hyväksi. Ansiokkaaksi toiminnaksi voidaan katsoa mittava panos Savonlinnan kaupungin luottamusmiehenä, viranhaltijana tai työntekijänä, tai yleistä tunnustusta saanut toiminta, joka on edistänyt Savonlinnan kaupungin aineellista tai henkistä rakentamista, sekä tekoa, joka savonlinnalaisen suorittamana on tehnyt Savonlinnan nimeä tunnetuksi myönteisellä tavalla ja jolle annetaan arvoa Savonlinnan kaupungin ulkopuolellakin.

Vuosittain jaettavien mitalien määrästä ja myöntämisestä päättää kaupunginhallitus. Kaupungin hallin-tokunnilla ja savonlinnalaisilla järjestöillä on oikeus tehdä kaupunginhallitukselle esityksiä mitalin myöntämisestä. Savonlinna-mitaleita on jaettu jo vuodesta 1975 lähtien.

Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtajiston Kirsi Torikka ja Eija Stenberg sekä kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen ja kaupunginjohtaja Janne Laine luovuttivat Savonlinna-mitalit ravintola Waahdon terassilla.
Vuoden 2021 Savonlinna-mitalistit kehitysjohtaja Kaj Lindh ja haudankaivaja, ITE-taiteilija Marko Ruuskanen.