Hyppää sisältöön

Savonlinna on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Yle järjestää 13.4.–14.6. välisenä aikana Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kaksi kuukautta kestäviin siivoustalkoisiin on ilmoittautunut mukaan 160 kuntaa tai kaupunkia, Savonlinna mukaan lukien, useita järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja. Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Näin sinä voit osallistua kampanjaan:

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Savonlinnan kohdalle osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan! Mikäli julkaiset aiheesta somessa, käytäthän hashtagia: #MiljoonaRoskapussia #Savonlinna

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, se voi olla esim. 25 litran pussi tai vaikka hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään!

Pääkirjasto Joelista on noudettavissa roskapusseja keräystä varten. Myös roskapihtejä voi lainata kirjastolta. Kampanjassa kerättyjä roskapusseja voi viedä kaupungin keskustassa varikon jäteastiaan osoitteessa Asemantie 20 tai pääkirjasto Joelin terassilla olevaan jäteastiaan. Lisäksi Schaumanintie 30 varikolla on sekajätelava, johon säkkejä voi kampanja-aikana tuoda.

– Jos kuntalaiset innostuvat järjestämään siivoustalkoita Kerimäellä, Punkaharjulla tai Savonrannalla, voidaan kerätyt säkit kaupungin toimesta noutaa. Talkoista kannattaa olla etukäteen yhteydessä minuun tai puutarhuri Teppo Luumiin roskasäkkien noutopaikan ja -ajankohdan sopimiseksi, kertoo kaupunginpuutarhuri Raili Aurava.

Yhteystiedot:
Raili Aurava, kaupunginpuutarhuri, puh. 044 417 4630
Teppo Luumi, puutarhuri, puh. 050 473 7744