Hyppää sisältöön

Savonlinna on Savon paras kesäkunta!

Savon Seutu Matkailuopas järjesti kesällä 2023 äänestyksen, jossa kysyttiin lukijoilta, että mikä on Savon paras kesäkunta 2023. Ääniä annettiin huima 3114kpl ja voittajaksi lukijat äänestivät Savonlinnan, joka sai 14,7% äänistä.

Savonlinnassa äänestäjien silmää miellytti erityisesti Savonlinnan kaunis tori ja Saimaan rantamaisemat. Myös leppoisaa kaupunkitunnelmaa, sisävesiristeilyitä ja kesäteattereita kehuttiin. Luonnollisesti Oopperajuhlat ja Olavinlinna oli monen äänestäneen perusteluissa mukana.

Savon paras kesäkunta -palkinnon vastaanotti Savonlinnan Seudun Matkailu Oy:n toimitusjohtaja Jaana Komi. Palkintoa oli luovuttamassa Savon Seutu Matkailuoppaasta Timo Heikkinen. Komi iloitsi voitosta ja totesi, että toki tämä jo paikallisesti tiedettiinkin. Hän nosti mainittujen kohteiden lisäksi vielä esiin alueen matkailukohteista Punkaharjun, alueen kaksi kansallispuistoa ja upean Kerimäen kirkon.

Savon paras kesäkunta äänestys

Savon paras kesäkunta kilpailun voitosta käytiin tiukka kisa Savonlinnan ja Kuopion välillä. Savonlinna nappasi voiton vain 0,1% erolla, sillä Kuopio sai 14,6% annetuista äänistä. Kolmanneksi sijoittui Puumala (8,9%), neljänneksi Rantasalmi (8,2%) ja viidenneksi Mikkeli (4,5%).

Toiseksi äänestyksessä sijoittuneessa Kuopiossa äänestäjiä miellytti sen hyvä palvelutarjonta ja monipuolisuus. Kaupungissa kohtaavat kulttuuri, palvelutarjonta ja luonto, perustelee yksi äänestäjä. Kaupungin monet kesätapahtumat, vesistön läheisyys, kaunis satama-alue ja rennon leppoisa toritunnelma saivat myös kehuja. Esille tulivat kaupungin tunnistettavat nähtävyydet ja ruokatuotteet, kuten Puijon torni ja kalakukko.

Äänestäjiä viehätti selvästi Savon kauniit järvimaisemat, hyvät nähtävyydet ja palveluiden saavutettavuus. Lisäksi yleisellä kaupungin / kunnan tunnelmalla oli iso merkitys. Moni mainitsi esimerkiksi Savonlinnan ja Kuopion torien leppoisan tunnelman kesäisin. Myös luonnon läheisyys koettiin tärkeäksi osaksi kesälomaa. Kansallispuistopitäjät saivat kehuja hyvistä ja osin esteettömistä retkeilyreiteistä. Moni kaipaa erityisesti matalankynnyksen retkeilymahdollisuuksia, jonne voi suunnata puolen päivän retkelle nauttimaan luonnosta.

Äänestäjien kesken arvottiin myös hieno palkinto. Yksi onnekas voitti lahjakortin Nature Hotel & Spa Resort Järvisydämeen. Lahjakortti tarjoaa 2 yön elämysloman kahdelle hengelle.

Savon Seutu Matkailuopas on julkaistu jo vuodesta 2015 alkaen. Laadukkaan printtilehden lisäksi alueen matkailutietoa jaetaan verkkopalvelun ja sosiaalisen median kautta. Matkailuoppaan kustantajana toimii Apec yrityspalvelut Oy. Lisätietoja: www.savonseutu.fi