Hyppää sisältöön

Savonlinna ottaa käyttöön matkailu- ja tapahtumakumppanuusohjeet

Savonlinnan kaupunki edistää jatkossa tapahtumien syntymistä ja kehittämistä matkailu- ja tapahtumakumppanuuksien avulla.

Tavoitteena monipuolinen tapahtumakaupunki

Savonlinna on elävä ja monipuolinen, kansainvälisestikin tunnettu tapahtumakaupunki, jonka matkailu- ja tapahtuma-alaa kehitetään aktiivisesti. Kaupungin tapahtuma-alan tukemiseksi otetaan vuoden 2024 alusta käyttöön uusi tapahtumakumppanuusmalli, jolla halutaan tukea ja sujuvoittaa tapahtumien järjestämistä kaupungissa. Mallin käyttöönotosta päätettiin kaupungin elinkeinojaostossa 29.11.2023, lisätietoa päätöksestä on luettavissa kokouspöytäkirjasta kaupungin verkkosivuilta.

– Kumppanuuksien avulla vahvistetaan yhteistyötä Savonlinnan kaupungin, matkailu- ja palvelualojen yrittäjien sekä tapahtumajärjestäjien kesken. Yhteistyömahdollisuudet lisääntyvät jo suunnitteluvaiheessa ja vuorovaikutus on kokonaisvaltaisempaa, kertoo kaupungin tapahtumapäällikkö Marita Kajander.

Pohjalla ajatus matkailun ympärivuotistamisesta

Savonlinnan kaupungin strategia painottaa vahvasti matkailun ympärivuotista kehittämistä. Muutokset tähtäävät Savonlinnan kaupungin, matkailu- ja palvelualojen yrittäjien sekä tapahtumatoimijoiden yhteistyön tiivistämiseen ja sujuvoittamiseen ympärivuotisen matkailuelinkeinon aikaansaamiseksi.

Marita Kajander painottaa, että meneillään on pitkäjänteinen työ ja se vaatii vahvoja tavoitteita ja konkreettisia tekoja. Hän kannustaa sekä paikallisia että muita toimijoita toteuttamaan monipuolista ja ympärivuotista tapahtumatoimintaa ja näin osallistumaan kaupungin elävöittämiseen.

Uusista käytänteistä tarjolla tietoa tapahtumatoimijoiden aamiaistilaisuudessa

Uusista matkailu- ja tapahtumakumppanuuskäytännöistä kerrotaan lisää 13.12.2023 Konewerstaalla järjestettävässä tapahtumatoimijoiden aamiaistilaisuudessa. Tilaisuudessa kerätään tietoa myös tapahtumajärjestäjien suunnitelmista tulevalle vuodelle. Lisätiedot ja ilmoittautuminen tilaisuuteen elinkeinopalveluiden verkkosivujen Ajankohtaista -palstan kautta elinkeinopalvelut.fi/ajankohtaista.