Savonlinna rekrytoi yhdeksän osaajaa Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -haun seuraavaan vaiheeseen
torstaina 9. heinäkuuta 2020Savonlinna on Itä-Suomen yhteinen ehdokas vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi (European Capital of Culture ECoC). Savonlinnan kaupunki vastaa hakuprosessin seuraavasta vaiheesta. Hanketiimissä on tarjolla yhdeksän ainutkertaista ja monipuolista tehtävää.
Euroopan kulttuuripääkaupunki 2026 -hakuprosessia varten on perustettu hanke, joka on nimeltään “Saimaa-ilmiöllä elinvoimaa Järvi-Suomeen – Savonlinna Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026”. Savonlinnan kaupunki hallinnoi ja toteuttaa seuraavaa hankevaihetta ajalla 1.8.2020-31.12.2021.
Hankkeelle on haettu Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusta Etelä-Savon maakuntaliitolta. Hankkeen rahoituskokonaisuus muodostuu EU:n ja Suomen valtion rahoituksesta, alueen neljän maakunnan – Pohjois-Savon, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan – ja niiden keskuskaupunkien Kuopion, Mikkelin, Joensuun ja Lappeenrannan sekä Savonlinnan kaupungin rahoituksesta.
– Kulttuuripääkaupunkihankkeen iso mahdollisuus koko Itä-Suomelle on luoda uusia vetovoimaisia kulttuurialan tapahtumia, joiden avulla matkailua ympärivuotistetaan. Yksi keskeinen erottautumiskeino kilpailijoihin, Ouluun ja Tampereeseen, on Itä-Suomen Venäjäyhteistyö ja kulttuurisiltana toimiminen Venäjän ja Euroopan välillä, kertoo kaupunginjohtaja Janne Laine.
Saimaa-ilmiö2026 -projektitiimiin haetaan nyt yhdeksää osaajaa
Savonlinnan kaupunki hakee hankkeeseen yhdeksää osaajaa 1.9.2020-31.12.2021 väliseksi ajaksi. Nyt rekrytoidaan projektijohtaja, viestintäpäällikkö, projektiassistentti, osa-aikainen hakukirjan kirjoittaja sekä viisi aluekoordinaattoria, jotka työskentelevät Savonlinnasta ja maakuntien keskuskaupungeista Kuopiosta, Mikkelistä, Joensuusta ja Lappeenrannasta käsin. Valitut henkilöt muodostavat projektitiimin, joka toimii osana Savonlinnan kaupungin elinkeinopalveluita.
Hankkeessa valmistellaan kulttuuripääkaupunkihaun toisen kierroksen hakukirja sekä Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ja Saimaan kulttuuripääkaupunkivuosien 2022-2026 ohjelmasisältöjä. Lisäksi käynnistetään Savonlinnan kulttuuristrategian ja Itä-Suomen yhteistyön kulttuuristrategian toteutus. Hankkeeseen sisältyy viestintää ja markkinointia, prosessin etenemisen valmistelua sekä tutkimus- ja evaluointiohjelman suunnittelua ja käynnistämistä. Tutkimusosio tehdään yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden kanssa.
Saimaa-ilmiössä vahvistetaan kulttuurin roolia ja yhteistyötä osana Savonlinnan ja koko Itä-Suomen elinvoiman kehittämistä.
– Saimaa-ilmiö on hieno mahdollisuus tiivistää Itä-Suomen alueen yhteistyötä ja nostaa esille alueemme vahvuuksia, ainutlaatuista luontoa, historiaa, monipuolista kulttuuria ja tapahtumia sekä sijaintia EU:n ulkorajalla. Haluamme kaikki mukaan tekemään ilmiömäistä Euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2026 Saimaa-ilmiön teemojen hengessä, kannustaa kulttuurijohtaja Outi Rantasuo.
Ainutkertaiset tehtävät projektitiimiin ovat haettavissa Kuntarekryssä 9.7.2020 alkaen. Projektijohtajan tehtävän hakuaika päättyy 5.8.2020 ja muiden tehtävien 12.8.2020.
Tarkemmat tiedot tehtävistä ja haku tapahtuu osoitteessa:
www.kuntarekry.fi/fi/tyonantajat/savonlinnan-kaupunki