Hyppää sisältöön

Savonlinnalle uusi visuaalinen ilme

Kaupungille on luotu uusi visuaalinen ilme vahvistamaan yhtenäistä ilmettä ja viestintää. Tavoitteena on ollut selkeä, moderni ja nuorekas ilme, joka kunnioittaa kaupungin arvokasta historiaa. Uusi logo muodostuu kaupungin vaakunasta johdetusta tunnuksesta ja sanasta Savonlinna. Kaupungin vaakuna säilytetään ja sitä käytetään edelleen virallisissa korkean tason yhteyksissä ja juhlallisissa merkityksissä.

Uusi visuaalinen ilme sisältää neljä väriä, joita käytetään yksivärisenä logossa. Värit on johdettu Savonlinnalle tärkeästä luonnosta, Saimaasta ja metsistä sekä kaupungin vaakunasta. Värivalinnoilla on pyritty huomioimaan monipuoliset käyttötarkoitukset, koska kaupungilla on useita eri sidos- ja kohderyhmiä, kuten kaikenikäiset kuntalaiset ja matkailijat sekä yritykset ja yhteistyökumppanit.

– Lähtökohta graafiselle ilmeelle oli käyttää logon perustana kaupungin vaakunaa. Lisäksi Savonlinnan tunnistettavuus haluttiin säilyttää myös uudessa logossa. Visuaalinen ilme on tehty savonlinnalaisen Mainostoimisto Hinkun kanssa.-Yhdenmukainen graafinen ilme auttaa lisäämään näkyvyyttä ja erottumaan muista. Selkeällä ja johdonmukaisella visuaalisella ilmeellä rakennetaan brändiä ja vahvistetaan imagoa. Nyt tehdyillä graafisilla valinnoilla halutaan rakentaa selkeämpää ja tasalaatuisempaa viestintää ja markkinointia sekä lisätä moderniutta ja positiivisuutta. Yhtenäisellä ilmeellä voidaan saavuttaa myös kustannustehokkuutta, kun samaan ilmeeseen perustuvia materiaaleja käytetään kattavasti kaupungin eri yksiköissä. Tarve yhtenäiselle ilmeelle nousi esiin niin viestinnän lähtökohdista kuin henkilöstönkin keskuudesta, kertoo tiedottaja Miia Käyhkö.

Savonlinnan kaupungin johtoryhmä hyväksyi uuden graafisen ilmeen kokouksessaan maanantaina 30.7. Uusi ilme otetaan käyttöön sitä mukaa kun materiaaleja uudistetaan. Uudistus ei koske kirjastoa eikä Savonlinnan maakuntamuseota, joilla on jo määriteltynä omat graafiset ilmeensä.