Hyppää sisältöön

Savonlinnan kaupungin, Kemin kaupungin sekä Etelä-Savon hyvinvointialueen ja Lapin hyvinvointialueen edustajat tapaavat alueidensa kansanedustajat 21.4.2022

Savonlinnan kaupungin ja Kemin kaupungin johto sekä Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueiden edustajat tapaavat 21.4.2022 Etelä-Savon ja Lapin alueiden kansanedustajia. Tapaamisen pääteemana on molempien hyvinvointialueiden sairaaloiden turvaaminen.

Savonlinnan ja Kemin kaupunkien johto on kutsunut alueensa kansanedustajat ja hyvinvointialueiden edustajat yhteiseen Teams-tapaamiseen. Tapaamisessa keskustellaan Etelä-Savon ja Lapin hyvinvointialueiden kahden ympärivuorokautisen yhteispäivystyssairaalan turvaamisesta.

Kaupungit ovat tehneet jo pitkään edunvalvontatyötä yhdessä. Vaikuttamisen tavoitteena on ollut Kemin ja Savonlinnan keskussairaaloiden ympärivuorokautisen yhteispäivystystoiminnan turvaaminen toistaiseksi voimassa olevana sekä velvoittavana hyvinvointialueille. Lisäksi on vaadittu kahden päivystyssairaalan turvaamista rahoituksessa.

Tapaamiseen osallistuvat Savonlinnan kaupungista kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Terho Kaskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna-Kristiina Mikkonen ja kaupunginjohtaja Janne Laine. Kemin kaupungista tapaamiseen osallistuvat kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Reijo Viitala, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Pekka Tiitinen ja kaupunginjohtaja Matti Ruotsalainen. Lapin hyvinvointialueen edustajana tapaamiseen osallistuu aluehallituksen puheenjohtaja Tapani Melaluoto ja Etelä-Savon hyvinvointialueen edustajana aluehallituksen puheenjohtaja Heikki Laukkanen.