Hyppää sisältöön

Savonlinnan kaupunki- ja seutuliput uudistuvat 1.4.2021

Savonlinnan kaupungin ja ympäröivien kuntien käytössä olevat kaupunki- ja seutuliput uudistuvat. Samalla nykyiset matkakortit vaihdetaan uusiin tunnistepohjaisiin matkakortteihin. Savonlinnan kaupunkilippujen hinnat ja ominaisuudet säilyvät ennallaan lippujen siirtyessä uusille matkakorteille.

Uudistus koskee Savonlinnan kaupungin lisäksi seuraavia: Enonkoski, Juva, Parikkala, Rantasalmi ja Sulkava. Seutulippujen tilalle tulee kolme uutta matkan pituuden mukaan hinnoiteltua 30 päivän aluelippua.

Vanhojen lippujen myynti päättyy 31.3.2021. Uudet liput tulevat myyntiin verkkoon Matkahuollon Matkakorttikauppaan 22.3.2021 ja Matkahuollon myyntipisteisiin 1.4.2021.

Seutulippujen tilalle tulevat lipputuotteet:

  • Savonlinnan aluelippu 25km, hinta 95,00€
  • Savonlinnan aluelippu 45km, hinta 105,00€
  • Savonlinnan aluelippu 65km, hinta 115,00€

Kaikki alueliput ovat voimassa 30 päivää.

Linja-autoliike S. Kosonen ja Savonlinja Oy kelpuuttavat Savonlinnan kaupunkiliput ja aluelipun markkinaehtoisessa liikenteessään. Lipputuotteiden kelpoisuudet markkinaehtoisessa liikenteessä löytyvät Matkahuollon tuotesivulta.

Ohjeet kaupunki- ja seutulipuilla matkustaville

1. Käytä nykyisellä matkakortillasi oleva kaupunki- ja seutulippu loppuun lipun voimassaoloaikana.
2. Tämän jälkeen

  • Käy vaihtamassa lippusi ja matkakorttisi Matkahuollon toimipisteessä. Uudesta matkakortista veloitetaan matkakorttimaksu 6,50 €, jos vanha matkakortti on yli 9 kk vanha.
  • TAI tilaa uusi lippu ja matkakortti Matkakorttikaupasta, osoitteesta https://kauppa.matkahuolto.fi. Verkkokaupasta tilatusta matkakortista peritään matkakorttimaksu 6,50 €, mutta ei muita lähetys- tai toimitusmaksuja.
  • Huomioithan, että korttikaupassa tuote ns. esialustetaan ja esialustettu tuote voidaan ostaa Matkahuollon toimipisteissä, R-kioskeilla, busseissa ja älypuhelimen Matkahuolto Bussiliput-sovelluksella, jos käytössä on Android-puhelin, jossa on NFC-lukuominaisuus. Lipputuotteen voimassaolo alkaa aktivointihetkestä

3. Huomioithan, että vanhaa matkakorttia ei voi enää ladata 31.3.2021 jälkeen.

Lisätietoja Matkahuollon verkkosivuilla: