Hyppää sisältöön

Savonlinnan kaupunki jakaa kasvomaskeja 6.–9.-luokkalaisten käyttöön

Savonlinnan kaupunki kannustaa oppilaita maskien käyttöön ja antaa viisi kangasmaskia jokaiselle perusopetuksen 6.-9.-luokan oppilaalle. Maskien jako kouluihin alkaa perjantaina 15.1.2021.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) päivitti perjantaina 8.1. kansalaisille tarkoitettua maskisuositusta. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vastedes 12 vuotta täyttäneille. Epidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa maskisuositus koskee myös peruskouluja kuudennesta luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksia ja korkeakouluja. Peruskoulussa maskisuositusta toteutetaan luokka-asteittain riippumatta yksittäisten oppilaiden iästä.

THL:n päivitetyn ohjeen mukaisesti Sosteri päätyi 12.1. suosittelemaan maskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille. Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella ollaan koronavirusepidemiassa perustasolla, mutta alueella on ollut kiihtymisvaiheen maskisuositus käytössä jo lokakuun alusta lähtien ennakoivana ja ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä (aiemmin nimellä laajennettu maskisuositus). Sosteri arvioi alueellista maskisuositusta seuraavan kerran alueen tautitilanteen mukaan 23.2.2021.

Suositus koskee myös Savonlinnan kaupungin perusopetuksen 6.-9.-luokkien oppilaita, joita on noin 1200. Maskin käytön ratkaisee oppilaan huoltaja. Kannustaakseen oppilaita maskien käyttöön, kaupunki tarjoaa kaikkien 6.-9.-luokan oppilaiden käyttöön 5 kangasmaskia/oppilas. Koulu myös ohjeistaa oppilaita maskien oikeanlaisesta käytöstä. Kangasmaskien pesu on perheiden vastuulla. Maskien jako kouluihin aloitetaan perjantaina 15.1.

Maskia suositellaan käytettäväksi koulussa kaikissa niissä tilanteissa, joissa sitä voidaan käyttää. Esimerkiksi liikunnan- tai musiikinopetuksessa, ruokailussa, ulkoiltaessa tai terveydellisistä syistä johtuen voi kuitenkin olla myös tilanteita, joissa maskia ei voi tai tarvitse käyttää.

Savonlinnan kaupunki on varautunut mahdollisiin maskisuosituksiin jo viime vuoden puolella hankkimalla maskeja jo valmiiksi. Savonlinnan kaupungin henkilöstön käyttöön on varattu kertakäyttömaskeja.

Sosiaali- ja terveysministeriön ja THL:n kannan mukaan suositus ei koske yhdysluokissa opiskelevia 6.luokan tai sitä nuorempia oppilaita. Sen sijaan kaikille koulukuljetuksissa oleville 6.-9.-luokan oppilaille suositellaan maskien käyttöä myös siinä tilanteessa, että kuljetuksessa on 6.vuosiluokkaa nuorempia oppilaita.

Ohjeet maskien käyttöön ja pesuun (THL)

THL päivitti maskisuositusta – maskin käyttöä suositellaan jatkossa yli 12-vuotiaille (THL)

Maskisuositus (Sosteri)