Hyppää sisältöön

Savonlinnan kaupunki palkitsi Vuoden työntekijän

Vuoden työntekijäksi 2021 valittiin varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Niina Karvinen Anttolan päiväkodista. Vuoden työntekijän valinta tehtiin Savonlinnan kaupungilla nyt toista kertaa.

Vuoden työntekijän valinta on osa ”Ilmianna hyvä työkaveri tai esimies” -toimintamallia, joka otettiin käyttöön syksyllä 2020. Toimintamallin tavoitteena on lisätä työntekijöiden työhyvinvointia, positiivista työilmapiiriä sekä kehittää positiivisen palautteen antamisen kulttuuria.

Vuonna 2021 ilmiantoja tehtiin yhteensä 396 kappaletta. Vuoden työntekijä 2021 valittiin 338 eri työntekijälle tai työyksikölle annetun ilmiannon joukosta. Ilmiannetut työntekijät/työyksiköt julkaistaan henkilöstölle kuukausittain.

Vuoden työntekijä valitaan annettujen ilmiantojen perusteella. Valinnan tekevät työsuojeluorganisaatio ja pääluottamusmiehet yhdessä henkilöstöpalveluiden kanssa. Valinnan osalta kiinnitetään huomiota työntekijän työilmapiirin myönteiseen rakentamiseen, yhteistyöhön sekä palvelualttiuteen. Vuoden työntekijä palkittiin 200 euron arvosta kulttuuri- ja liikuntaseteleillä.

– Vuoden työntekijäksi valittu varhaiskasvatuksen lastenhoitaja Niina Karvinen on annettujen ilmiantojen perusteella ahkera, monipuolinen, luotettava, positiivinen, reilu ja toiset huomioon ottava työkaveri. Hänellä on rohkeus tarttua myös epäkohtiin ja näin kehittää omalla työotteellaan työyksikön toimintaa, kertoo henkilöstöpäällikkö Susanna Laine.

Niina Karvinen on työskennellyt varhaiskasvatuksessa reilun kymmenen vuoden ajan. Vuodesta 2012 alkaen hän on työskennellyt Anttolan päiväkodissa. Niina työskentelee vuorohoitoryhmässä, jossa lapset ovat iältään yhdestä viiteen vuotiaita.

Niina kertoo olevansa yllättynyt ja iloinen saamastaan tunnustuksesta.
– Viihdyn työssäni todella hyvin, jokainen päivä on erilainen. Työyhteisö Anttolassa on mukava, sopivasti huumoria ja jämäkkyyttä. Kiitos työkavereille tästä tunnustuksesta, iloitsee Karvinen.