Hyppää sisältöön

Savonlinnan maakuntamuseo on nyt Riihisaari – Savonlinnan museo!

Savonlinnan maakuntamuseon nimi on 1.5.2021 alkaen Riihisaari – Savonlinnan museo. Savonlinnan kaupungin sivistyslautakunta teki asiasta päätöksen 22.4.2021 kokouksessaan.

Nimenmuutoksella halutaan selkeyttää ja parantaa museon viestintää sekä päivittää nimeä museon toimintaa ja sijaintipaikkaa vastaavaksi. Nimen päivittäminen on perusteltua myös maakuntamuseojärjestelmän siirryttyä historiaan, kun vuoden 2020 alusta voimaan astuneen uuden museolain myötä alueelliset vastuumuseot korvasivat aiemman maakunta- ja aluetaidemuseojärjestelmän.

Museomme perustettiin vuonna 1984, ja sen alkuperäinen nimi oli Savonlinnan museo. Museon kotipaikkana on sen toiminnan alusta lähtien ollut Savonlinnan Riihisaaren entinen jyvämakasiinirakennus (Ernst Lohrmann, 1852). Yleisön suussa museomme tunnetaan jo ennestään nimellä Riihisaaren museo, ja yhdeksi museon viestintäteemaksi palautetaan Riihisaaren museorakennuksen kuva.

Markkinointinimenä kohteemme toiminnassa käytetään jatkossa ytimekkäästi nimeä Riihisaari, jonka alta löytyvät kohteemme sisällöt ja palvelut.

Uusi Riihisaari avautuu laajan peruskorjausremontin jälkeen jälleen 1. kesäkuuta! Tervetuloa!

Riihisaari: www.riihisaari.fi