Hyppää sisältöön

Savonlinnan Suutarniemeen rakentuu uusi omakotialue Saimaan rannalle

Luonnonkaunis Suutarniemi sijaitsee Saimaan rannalla noin 7 kilometrin päässä kaupungin keskustasta kaakkoon. Uuden asuinalueen rakentaminen käynnistyy, kun kunnallistekniikan urakoitsija on valittu. Ensimmäisessä vaiheessa omarantaisia omakotitontteja otetaan luovutettavaksi 14 kappaletta ja muita tontteja 13. Kaikkiaan uudelle asuinalueelle tulee omarantaisia tontteja 47 ja muita omakotitontteja 29 kappaletta.

Suutarniemen uusi asuinalue rajoittuu pohjoisesta Koivukadun omakotitaloalueeseen ja lännessä Pihlajaveteen. Rantaviivaa alueella on noin 3,4 km. Lähimmät palvelut ovat Nätkin kaupunginosassa noin 1,5 km päässä.

– Myyntiin tulee asuinalueen omarantaisia omakotitontteja sekä niin sanottuja kuivanmaan tontteja. Tässä vaiheessa luovutuksen piiriin otetaan ne tontit, jotka sijaitsevat kunnallistekniikan rakentamisen alueella Kesäkodinkadulla ja Suutarniemenkadulla, kertoo maankäyttöinsinööri Riku Mönkkönen.

Omarantaisten tonttien pohjahinnat ovat noin 50 000 – 86 000 euroa. Tontit myydään tarjouskilpailulla korkeimman tarjouksen tehneelle. Mikäli tonteista tulee useampi yhtä suuri tarjous, tontin saaja ratkaistaan arpomalla.

Alueella on vapaa-ajanasuntoja omarantaisilla vuokratonteilla. Lomarakennuspaikan vuokralaisilla on etuoikeus ostaa tai vuokrata vapaa-ajankiinteistön paikalle muodostettu omakotitontti muita ostajia edullisemmin.

– Tarjouskilpailu jäljelle jäävistä tonteista järjestetään sen jälkeen, kun lomarakennuspaikan vuokralaiset ovat päättäneet käyttävätkö etuoikeuttaan, toteaa Mönkkönen.

Kuivanmaan tonttien hinnat ovat noin 13 000 – 18 000 euroa. Tontit ovat haettavissa sen jälkeen, kun niiden lohkominen asemakaavan ja tonttijaon mukaisiksi on valmis.

– Tonttien myyntiin asettamisesta, tarjouskilpailusta ja hausta kerromme vielä erikseen, kunhan tarkka ajankohta varmistuu, kertoo maankäyttöneuvottelija Tiina Inkinen.

Tarkemmat luovutusehdot ja -periaatteet sekä tonttien hinnoittelutaulukko ovat luettavissa teknisen lautakunnan pöytäkirjasta (20.4.2021 § 90) kotisivuiltamme.