Hyppää sisältöön

Savonlinnan Taidelukion rehtori Reima Härkönen opetusministerin nimeämään lukiodiplomi-selvitysryhmään

Opetus- ja kulttuuriministeri Li Andersson on nimennyt Savonlinnan Taidelukion rehtori Reima Härkösen selvityshenkilöksi lukiodiplomien järjestämistä koskevaan ryhmään.

Selvitysryhmän tehtävänä on selvittää, miten lukiodiplomit tulisi järjestää osana lukiokoulutusta siten, että kaikilla opiskelijoilla olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet niiden suorittamiseen. Lisäksi tehtävänä on selvittää, millaisia lukiodiplomien tulisi olla, jotta ne parhaiten palvelisivat opiskelijan osaamisen syventämistä ja olisivat hyödynnettävissä korkeakoulujen opiskelijavalinnoissa.

Härkönen iloitsee, että opetus- ja kulttuuriministeriö tukeutuu Savonlinnan Taidelukioon tällaisessa selvitys- ja kehittämistyössä.

– On hyvä muistaa, että Savonlinnan Taidelukio on yksi maan 11 kehittäjälukiosta. Teemme kehittämistyötä lukiokoulutuksessa kuvataiteen osalta, hän kertoo.

Kolmihenkiseen selvitysryhmään on nimetty Härkösen lisäksi Espoon Otaniemen lukion kehittäjärehtori Kaisa Tikka ja Metropolia ammattikorkeakoulun projektipäällikkö Marko Borodavkin. Ryhmän laatima selvitys luovutetaan opetus- ja kulttuuriministeriölle 15.9.2020 mennessä.

Lukiodiplomi tarkoittaa lukiolain mukaan eri oppiaineissa suoritettavia, erityistä osaamista ja harrastuneisuutta osoittavan näytön sisältäviä opintokokonaisuuksia. Nykyisellään niitä voi suorittaa kahdeksassa oppiaineessa. Esimerkiksi Savonlinnan Taidelukiossa on vuosien saatossa suoritettu näitä kuvataiteessa, musiikissa, liikunnassa, mediassa ja teatterissa.