Hyppää sisältöön

Savonlinnan taidepalkinto myönnettiin kuvataiteilija Kaija-Leena Hänniselle

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 14.11.2019 myöntää vuoden 2019 Savonlinnan taidepalkinnon kuvataiteilija Kaija-Leena Hänniselle. Palkinnon luovutti sivistyslautakunnan varapuheenjohtaja Merja Mustonen kaupungintalolla keskiviikkona 15.1.2020.

Kaija-Leena Hänninen on pitkän taitelijauransa aikana toiminut aktiivisesti useissa taiteilijajärjestöissä, kuten Remp-Ranta ry Rantasalmella, Ars Nova ry Savonlinnassa ja Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:ssä. Hän on ollut mukana lukuisissa kuvataide- ja kulttuuritapahtumissa ja toiminut myös opetustehtävissä. Hänellä on halu ja kyky herättää ihmisten kiinnostus kuvataiteeseen. Energisen, luovan ja monipuolisen taiteilijan teoksia on lähes 50 vuotta kestäneen uran aikana ollut esillä yli 200:ssa yksityis- ja yhteisnäyttelyssä Suomessa ja ulkomailla. Ansioillaan hän on yksi merkittävistä eteläsavolaisista kuvataitelijoista.

Savonlinnan taidepalkinto annetaan joka toinen vuosi savonlinnalaiselle taiteilijalle tai taiteilijaryhmälle, joka omalla taiteenalallaan on saavuttanut tunnustusta ja toiminnallaan hyödyttänyt Savonlinnan kaupunkia tuottaen sille kunniaa joko välittömästi tai välillisesti. Taidepalkinto myönnetään hakemuksetta. Se on tunnustus tehdystä taiteellisesta työstä. Se ei ole taloudellinen avustus, eikä siihen liity mitään saajaan kohdistuvia velvoitteita. Taidepalkinnon suuruus on 2 000 euroa.