Hyppää sisältöön

Savonlinnan tapahtumatoimijat olivat koolla tulevan kesän tapahtumista 

Savonlinnan alueen tapahtumatoimijat kokoontuivat 14.5. Kulttuurikellarilla kuulemaan ja keskustelemaan mitä kaikkea on luvassa Savonlinnan kesässä 2024. 

Savonlinnan kaupungin infrapäällikkö Jani Ahokas kertoi kesän tapahtumien lupa-asioista. Hän muistutti, että lupien hakemisessa kannattaa olla nopea, mikäli kesälle on suunnitteilla ulkoilmatapahtumia. Lisäksi Ahokas kertoi kaupungilla käytössä olevista katusoittopaikoista, joille ei tarvitse hakea erikseen lupaa.  Katusoittopaikat löytyvät oheisesta kartasta. 

Tilaisuudessa oli mukana Savonlinnan Oopperajuhlien kaupallinen johtaja Mika Nevalainen. Hän totesi juhlien lipunmyynnin olevan hyvällä tasolla, joten kesälle odotukset ovat korkealla. Lisäksi Nevalainen ja projektipäällikkö Niina Lallukka kertoivat case-esimerkkinä Saimaa lautasella -hankkeen myötä kehitetyistä oopperateemaisista annoksista ja menuista, joita on tullut yli 15 ravintolasta. Nevalainen myös herätteli kuulijakuntaa idealla uudesta Savonlinnan matkailun vetovoimatekijästä, oopperamuseosta. Nevalaisen mukaan Savonlinnan Oopperajuhlilla on paljon erilaista rekvisiittaa, jota voisi olla esillä pitkin vuotta kaikille kiinnostuneille. 

Savonlinnan torille tulee kesällä tapahtumamatto, jonka hankkii kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys SAKKE ry. Projektipäällikkö Eira Kotonevan mukaan tapahtumamaton voi ottaa käyttöön kuka tahansa sähköisen varausjärjestelmän kautta. Tapahtumamaton idea on antaa erilaisille toimijoille matalan kynnyksen tapahtumatila torin elävöittämiseksi. Tapahtumamatolla voi myydä valmistamiaan tuotteita, järjestää minikirppiksen, pitää pop-up esityksiä; voi laulaa, tanssia ja soittaa. Vain luovuus on rajana.  

Perinteistä Pyhän Olavin päivää vietetään jälleen 29.7. jolloin juhlistetaan Savonlinnan 385-vuotissyntymäpäivää. Koko perheen juhlassa kaupunki on täynnä monipuolista ohjelmaa aamupäivästä iltaan eri puolilla kaupunkikeskustaa. Jos haluat ilmoittaa oman tapahtumasi päivän ohjelmaan, ehdit tehdä sen viimeistään 31.5. tämän linkin kautta: Pyhän Olavin päivän -tapahtumat v.2024: Webropolilla luotu kysely (webropolsurveys.com) 

Tilaisuudessa kerrottiin myös, että Savonlinnan Kulttuurin Unelmavuoden valmistelu etenee ja sen hankevalmistelussa aloittaa 3.6. henkilö 50 %:n työajalla vuoden 2024 loppuun asti. 

Olavinlinnan 550 v. juhlavuoden valmistelu on meneillään ja päävastuu tapahtumasta on Kansallismuseolla. 

Seuraava tapahtumatoimijoiden tilaisuus järjestetään syksyllä 2024 ja siitä tiedotamme tarkemmin kesän jälkeen. 

Lisätietoja: 
Marita Kajander, tapahtumapäällikkö, Savonlinnan elinvoimapalvelut, puh. 050 464 1560 
marita.kajander@savonlinna.fi 
 
Elina Kosonen, kulttuurituottaja, Kulttuuri/kirjastotoimi, puh. 044 417 5444 
elina.kosonen@savonlinna.fi