Hyppää sisältöön

Savonlinnassa valmistellaan Kulttuurin unelmavuotta 2026

Savonlinnan Kulttuurin unelmavuoden valmistelu on käynnissä. Haemme mukaan valmisteluun yhteistyökumppaneita eri toimijoista.

Savonlinnan Kulttuurin unelmavuoden valmistelusta vastaa kaupungin elinvoimapalvelut yhteistyössä Savonlinnan Hankekehitysyhtiön kanssa. Hankevalmistelijana on aloittanut Kirsi Kemppinen 50 prosentin työajalla vuoden 2024 loppuun asti.

– Tällä hetkellä tavoitteena on varmistaa rahoitus Kulttuurin unelmavuodelle 2026 ja sitä valmistelevalle työlle vuonna 2025. Kaikki ovat tervetulleita mukaan valmistelutyöhön. Meidän toiveemme on, että saisimme tehdä yhteistyötä erilaisten toimijoiden kanssa, Kemppinen sanoo.

Ehdotuksia yhteistyöstä voi laittaa kesän aikana sähköpostilla kirsi.kemppinen@savonlinna.fi Samalla kannattaa pohtia, minkälaista yhteistyötä mahdollisesti haluaisi tehdä. Syksyllä on luvassa lisää infoa unelmavuodesta ja siitä, kuinka hankevalmistelu etenee.

– Toivomme tietysti mukaan kattavasti eri taide- ja kulttuurialojen toimijoita, mutta myös yrityskenttää. Erityisesti tavalla tai toisella matkailupuoleen liittyvät yritystoimijat ovat enemmän kuin tervetulleita vuoden valmisteluun mukaan. Lähtökohta on, että valmistelutyöhön ovat ovet auki kaikille kiinnostuneille, toteaa Savonlinnan kaupungin tapahtumapäällikkö Marita Kajander.

Kulttuurin unelmavuosi on kulttuurin monimuotoisuutta juhliva yhdessä tekemisen vuosi. Se nostaa esille paikallisia taiteentekijöitä ja kulttuuritoimijoita ja kannustaa kaupunkilaisia kulttuurin pariin. Keskeisenä tavoitteena on myös vahvistaa kulttuurialaa elinkeinona ja kehittää tapahtumien kasvua.

Lisätietoja antaa:

Kirsi Kemppinen, hankevalmistelija, Kulttuurin unelmavuosi. Paikalla 29.7.2024 alkaen.
kirsi.kemppinen@savonlinna.fi

Marita Kajander, tapahtumapäällikkö, elinvoimapalvelut. Paikalla 9.7.2024 asti.
0504641560
marita.kajander@savonlinna.fi