Hyppää sisältöön

SM-Ralli valtaa Savonlinnan 7.-8.3.2025

Ralliautoilun Suomen Mestaruudesta taistellaan Savonlinnassa ensi talvena. 60-vuotisjuhliaan viettävä Savonlinnan Urheiluautoilijat ry järjestää megatapahtuman, joka tuo kotimaiset, pohjoismaiset ja virolaiset huippukuljettajat ja huippuautot Savonlinnaan maaliskuussa. Yleisöllä on paljon nähtävää ja koettavaa talviralliviikonloppuna niin kaupungin keskustassa kuin erikoiskokeillakin. Tapahtuma esittelee Savonlinnaa kattavasti TV-katsojille ja nostaa alueen matkailutarjonnan ja palvelut esille, järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Arto Tolvanen iloitsee.

Loistava tilaisuus esittäytyä ja esitellä parasta osaamista

“Rallitapahtuma on loistava mahdollisuus tuoda Savonlinnaa ja alueen yrityksiä esille valtakunnallisesti ja laajemminkin”, Arto Tolvanen painottaa. “Rallietkot järjestetään torstaina 6.3. Olavinlinnassa ja myös ne televisioidaan”, Tolvanen paljastaa.

Kilpailun lähtö ja maali ovat aivan kaupungin keskustassa, jolloin yleisö pääsee jututtamaan kilpailijoita ja omia suosikkejaan. Kilpailutoimisto sijoittuu Sokos Hotel Seurahuoneelle.

“Tämä on upea tapahtuma joka tuo Savonlinnaan tuhansia rallivieraita, sillä jo pelkästään rallin järjestelyissä tarvittavaa talkooporukka on huikeat 700 samoin kuin rallitiimiläisiä. Savonlinnan ympärivuotiselle tapahtuma- ja matkailukentälle se tarjoaa upeaa näkyvyyttä sekä vahvan piristysruiskeen talvimatkailuun”, tapahtumapäällikkö Marita Kajander Savonlinnan kaupungin tapahtumapalveluista iloitsee. “Tapahtuma tukee erinomaisesti kaupungin strategista linjausta tapahtumien kehittämisestä ja mahdollistaa laajaa näkyvyyttä hyödyntäen markkinoida samalla Savonlinnan kesää ja seuraavaa talvea”, Kajander ohjeistaa.

“SM-Rallitapahtuma tuo Savonlinnaan kaivattua talvimatkailua. Upealla TV-näkyvyydellään se markkinoi Savonlinnan kesää ja muita vuodenaikoja. Lauantaina 6.3. järjestämme tapahtumatila Luodossa livestream-rallilähetyksen jättinäytöltä, jossa voi seurata rallia reaaliajassa”, myyntipäällikkö Milla Pynnönen Osuuskauppa Suur-Savolta paljastaa.

Kattava näkyvyys Suomessa, Ruotsissa sekä Baltiassa

 • YLE TV-lähetykset, YLE 2, 2 x 35 min, noin 275.000 TV-katsojaa/lähetys
 • YLE-Urheiluruutu, 850.000 TV-katsojaa
 • YLE-AREENA, keskimäärin 45.000 TV-katsojaa rallin jälkeen
 • Livestream -lähetys YouTube, Moottoriurheilu.tv, keskimäärin 85.000 katsojaa/ralli kilpailun aikana
 • SM-rallin verkkosivut savonlinnanua.net ja rallism.fi
 • SM Savonlinnan Rallin markkinointi ja viestintä: G-Media Group Oy

Vastuullisuus

Autourheilu toimii tapahtuman järjestelyissä vastuullisesti. Maailman suurimman autonvalmistajan Toyotan hallituksen puheenjohtaja Akio Toyota sanoi viime kesänä Jyväskylässä, että Toyota sijoittaa 250 miljoonaa euroa uuteen huippumoderniin teknologiakeskukseen Laukaan Sorajyvän yritysalueelle, koska autourheilusta, ja nimenomaan rallista, kehitetään ja testataan kaikki tulevaisuuden autoiluun ja mobiiliin liikkumiseen käyttöönotettavat tekniset ratkaisut, niin energiatehokkuudessa, ekologisuudessa kuin turvallisuudessakin. Tutkimuskeskuksessa tulee työskentelemään 250 työntekijää Jyväskylässä sijaitsevan Toyota Gazoo Racingin rallitallissa työskentelevän 150 henkilön lisäksi.

SM Savonlinna Ralli huomioi kaikessa toiminnassaan ympäröivän yhteiskunnan, sen asukkaat ja luonnon ELY-keskusten ja FIA:n säännöstön mukaisesti. Kilpailun ympäristöpäällikkö huolehtii, että kierrätys ja ympäristönhuolto hoituvat asianmukaisesti. Kilpailu toteutetaan Autourheilun Kansallisen Keskusliiton (AKK) ja FIA:n ympäristöohjeiden mukaisesti.

“Rallitapahtuma tarjoaa alueen seuroille mahdollisuuden yhteistyöhön mm. osallistumaan järjestelyhenkilöstönä ralliin. Kaikki opastetaan, kokemusta ei tarvita. Autourheilu tarjoaa myös paikallisille yrityksille hienoja mahdollisuuksia yhteistyöhön mm. Toyotan uuden teknologiakeskuksen kanssa. Tervetuloa kaikki mukaan esittelemään Savonlinnan seutua ja sen mahdollisuuksia. Tehdään hieno ralli ja markkinoidaan Savonlinnaa maailmalle yhdessä”, Arto Tolvanen kannustaa ja kehottaa ottamaan reilusti yhteyttä.

SM Savonlinna Ralli 2025 lukuina

 • kilpailun virallinen nimi: SM SAVONLINNA RALLI
 • ralliautoilin SM-sarjan 3. osakilpailu 2025
 • reitti yhteensä: 380 km
 • erikoiskoekilometrit: noin 90 km
 • kaikki Suomen parhaat rallikuljettajat mukana ja kilpailijoita Ruotsista ja Virosta
 • kilpailijatavoite: 150 kilpailijaparia
 • järjestelytehtävät vaativat n. 700 talkoolaista
 • kilpailun järjestäjä: Savonlinnan Urheiluautoilijat ry Autourheilun kansallisen keskusliiton alaisuudessa
 • SM-sarjan promoottori Mika Heinonen
 • kilpailijatavoite 150 kilpailijaparia
 • yleisötavoite 4000
 • pääyhteistyökumppanit: Osuuskauppa Suur-Savo, Savonlinnan kaupunki ja Ammattiopisto Samiedu

Ralli SM 2025 kalenteri

17.-18.1.2025     Ralli SM, Kuopion ja Koillis-Savon UA, Kuopio
31.1-1.2.2025     Ralli SM, Rovaniemen UA, Rovaniemi
7.-8.3.2025       Ralli SM, Savonlinnan UA, Savonlinna
23.-24.5.2025     Ralli SM, Turun UA, Turku
13.-14.6.2025     Ralli SM, Kouvolan Seudun AU, Kouvola
22.-23.8.2025     Ralli SM, Lahti Historic ry, Lahti
26.-27.9.2025     Ralli SM, EPUA, Seinäjoki

LISÄTIEDOT

SM-rallin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja: Arto Tolvanen, 0500 656 492, arto.tolvanen@grafical.fi

Savonlinnan kaupungin tapahtumapalvelut, Marita Kajander, 050 464 1560, marita.kajander@savonlinna.fi

Rallin lajipäällikkö: Henrik Frank, 040 534 9977, henrik.frank@autourheilu.fi, AKK Motorsport SM-sarjan promoottori: Mika Heinonen 045 7730 5990, timo.heinonen@autourheilu.fi